AW928061_02

Türkiye’nin farklı kentleri ve yurtdışından eğitim için Bursa’ya gelen üniversite öğrencilerinin Bursa’yı tüm değerleri ile tanımaları amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde, gençler her hafta Bursa ve İznik’in tarihi ve turistlik mekânlarını tanıma imkânı buluyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 2023 yaz dönemi gezilerine, Bursa ve İznik’in dışında Karacabey Longozu ve Gölyazı’yı da ekledi.

AW928061_07

Bursa'da Polise silah çekince bacağından kurşunu yedi Bursa'da Polise silah çekince bacağından kurşunu yedi

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nden hareketle 35’er kişilik gruplar halinde rehber eşliğinde gerçekleşen gezilerden, üniversiteli gençler tamamen ücretsiz yararlanıyor. Karacabey Longoz Ormanlarında doğa yürüyüşü ile başlayan gezi, Longoz Ormanlarında bulunan Afrika evlerinde ücretsiz çeşitli ikramlarla devam etti. Gençler daha sonra Gölyazı’nın serin sularında tekne turu yaparak günü noktaladı.

AW928061_05

Ücretsiz gezilerden yararlanmak isteyen, 15 - 29 yaş arası Bursa’da yaşayan gençler, Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü mobil uygulaması ve ‘gezi.bbgenclikkulubu.com’ internet adresinden online başvuru yapabiliyor.

AW928061_03

Bursa haberleri için tıklayın.

Editör: Umut Gökdaş