Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında alınan önemli kararlar, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak Schengen vizesinin dijitalleştirilmesine yönelik önemli bir adım attı. 

Bundan sonra artık internet üzerinden alınacak

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, internet üzerinden vize başvurusu yapma imkanı sunuyor. Bu, başvuru sürecini daha çok kolaylaştırırken, aynı zamanda başvuru işlemlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde işlenmesine imkan tanıyacak.

Bundan sonra artık internet üzerinden alınacak

İspanya İçişleri Bakan Vekili Fernando Grande-Marlaska Gómez, bu değişikliğin, ulusal idareler üzerindeki yükü azaltacağını ve Schengen bölgesinin güvenliğini daha çok artıracağını söyledi. Dijital başvurular, vize etiketlerinin sahteciliği ve çalınma risklerini iyice azaltacak.

Bundan sonra artık internet üzerinden alınacak

Yeni Düzenlemenin Özellikleri ve Etkileri

Bundan sonra artık internet üzerinden alınacak

Yeni düzenlemeyle birlikte, Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulacak bir vize başvuru platformu üzerinden, Schengen vizesi için başvurular alınacak. İstisnai durumlar dışında, tüm başvurular bu platform üzerinden yapılacak olup, başvuru sahipleri, gerekli belgeleri elektronik ortamda yükleyecek ve vize ücretlerini online olarak ödeyebilecek. Başvuru süreci ve sonuçları bu platform üzerinden yakından takip edilebilecek.

Bundan sonra artık internet üzerinden alınacak

Bu yeni sistemle birlikte, Schengen vizesi için konsolosluklara yapılan şahsi başvurular iyice azaltacak. İlk kez başvuranlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ya da yeni seyahat belgesi olanlar için şahsen başvuru yapma zorunluluğu devam edecek.

Güvenlik ve Kullanım Kolaylığı

Yeni sistemle birlikte, vize başvuruları daha güvenli hale gelmiş olacak. Dijital vize ile, sahtecilik ve dolandırıcılığa karşı dirençli hale gelmiş olacak. Ayrıca, başvuru sahipleri ise, başvurularını kolay bir şekilde yakından takip edebilecek ve gerekirse vize sürelerini online olarak uzatabilecekler.

Geçiş Süreci ve Uygulama

AB Seyahat Bilgileri ve Seyahat Yetkilendirme Sistemi üzerinden geliştirilecek olan dijital başvuru platformunun 2024 yılında başlaması ve 2026 yılından itibaren tam kapasiteyle çalışması bekleniyor. 5 yıllık geçiş dönemi sonunda, 2031 yılında tüm Üye ülkeler dijital başvuru sistemini kullanmaya başlayacak.

Ücretler ve Diğer Detaylar

Schengen vizesi başvuru ücretleri ve fiyatları ise şöyle, 12 yaş ve üzeri için 80 euro, 6-12 yaş arası için 40 euro olarak belirlenmiş. 6 yaşından küçükler ücret ödemeyecek. 

Dijital ortamda başvuru yapılmasına rağmen, bazı durumlarda, özellikle ilk kez başvuru yapanlar için konsolosluklara şahsi olarak başvuru yapılması gerekecek.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57