Peki, bulaşık makinesi nasıl temizlenir? İşte kimyasal ürünlere gerek duymadan evde kolay ve doğal yöntemlerle bulaşık makinesi temizliği için bazı ipuçları:

KARBONAT VE BEYAZ SİRKE

Bulaşık makinesini temizlemenin en kolay yollarından biri karbonat ve beyaz sirke kullanmaktır. Makinenin iç raflarını çıkarın ve ılık suya karıştırılmış bir bardak beyaz sirkeye batırın. En az 30 dakika beklettikten sonra, püskürtme kollarını ve yan duvarları silin. Eğer köşelerde yiyecek artıkları veya kalıntılar varsa, bunları bir diş fırçası veya kürdan yardımıyla temizleyin.

Ayrıca bir fincan beyaz sirkeyi makinenin altına koyun ve sıcak su döngüsünde çalıştırın. Sirke, yiyecek kalıntılarını ve sabun köpüğünü parçalayacaktır.

İlk yıkama sona erdiğinde, bir fincan kabartma tozu ekleyerek kısa bir döngü daha çalıştırın. Kabartma tozu, lekeleri çıkaracak ve bulaşık makinesini tazeleyecektir. Sonuç olarak, çok temiz ve parlak bir bulaşık makinesi elde edersiniz.

Bulaşık Makinenizi Pırıl Pırıl Yapacak Tarifler Genç Gazete

LİMON TUZU

Limon tuzu, kireç sökücü özelliğiyle bilinir. Bir kapta 2 kaşık limon tuzu ve 2 bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı bulaşık makinesinin içine dökün ve sıcak ayarda bir yıkama programı çalıştırın. Bu sayede hem kireçlerden kurtulursunuz hem de kötü kokuları yok edersiniz.

Bulaşık makinesi temizliği için bu doğal yöntemlerle, hem hijyenik bir ortam sağlayabilir hem de kimyasal ürünlere başvurmadan temizlik yapabilirsiniz.

Çılbır Tarifi ve Hikayesi! Çılbır Tarifi ve Hikayesi!

Bulaşık Makinenizi Pırıl Pırıl Yapacak Tarifler 3

Kaynak: Haber Merkezi