Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Endeksin bu yükselişi, özellikle bankacılık ve holding sektörlerindeki kazançlarla desteklenirken, turizm sektörü ise günün yıldızı olarak dikkat çekti.

Küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen, Borsa İstanbul’un bu olumlu performansı, yatırımcıların yüzünü güldürdü.

borsa-12

Piyasalarda Nefesler Tutuldu: Gözler Merkez Bankalarında

BIST 100'de Pozitif Seyir

Önceki kapanışa göre 44,36 puanlık bir artış gösteren BIST 100 endeksi, toplam işlem hacminin 104,1 milyar lira olduğu bir günde yatırımcıların ilgi odağı oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,91'lik, holding endeksi ise yüzde 0,03'lük bir artışla endekse katkıda bulundu.

Sektör Bazında Dalgalanmalar

Endeksler arasında en büyük kazancı, yüzde 5,34'lük artışla turizm sektörü elde etti. Buna karşın, sigorta sektörü yüzde 1,18'lik bir düşüşle günü negatif bölgede kapattı.

borsa-13

Küresel Piyasalarda Karışık Durum

Küresel piyasalar, ABD'deki makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle, enflasyonla mücadelede Fed’in politika alanını daraltabileceği endişeleriyle karışık bir seyir izledi.

Önümüzdeki Haftanın Gündemi

Analistler, önümüzdeki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Enflasyon Raporu, TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti, ve Fed, BoE, BoJ gibi önemli merkez bankalarının faiz kararlarının piyasalar için belirleyici olacağını vurguluyor.

borsaa-1

Yurt içinde enflasyon ve ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise ABD’de tarım dışı istihdam, ADP özel sektör istihdamı, fabrika siparişleri, Avro Bölgesi ve Almanya'daki büyüme rakamları ile dünya genelinde imalat sanayisi ve hizmet sektörü PMI verilerinin yakından takip edileceği belirtiliyor.

borsaaa-1

Teknik Analiz Perspektifi

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.750 ve 7.800 seviyelerinin direnç, 7.550 ve 7.400 puanların ise destek konumunda olduğunu işaret ediyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR