Orta Afrika ülkesi olan Çad'da açılan su kuyusunun fotoğrafı programa eşi ve çocuğuyla katılan hayırsever Mikail Çikayev, okul yönetimi ve okul öğrencilerine Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle takdim edildi.

GURUR DUYDUĞUMUZ BİR ÇALIŞMA

Program öncesi konuşan İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, "Bugün çok gurur duyduğumuz bir faaliyetimizin son halkasını gerçekleştiriyoruz. Bu son hayırlı işimiz olmayacak. Bundan sonra bu okul, bunun gibi çok güzel işlere imza atmaya devam edecek. Bu gün çok mutlu bir günümüz. Çünkü hayır için Peygamber Efendimizin söylemiş olduğu; "Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır" istikametinde yapılan bir çalışmamızdır" dedi.

İHH EN ÖNEMLİ HAYIR KURULUŞUMUZ

AUZEF Öğrencilerine Müjde! AUZEF Öğrencilerine Müjde!

Yakşi, "Tüm İslam Coğrafyasının yüz akı olan, bu konuda Türkiye'nin ciddi anlamda öne çıktığı bir hayır kuruluşuna sahibiz" derken; şöyle devam etti: "İHH bu konuda belki dünyanın en önde gelen kuruluşlarından bir tanesi. Biz dedik ki en çok neye ihtiyaç var, bir yetim diğeri ise su kuyusu. Çünkü dünya üzerinde Müslüman veya değil tüm insanların, yaşamak için ihtiyaç duydukları; su. Biz dedik ki öncelikle biz su işinden başlayalım. Daha sonra gerek ne ise yaparız. Bugün su kuyumuzun bittiği fotoğraflarının, başkanımız tarafından bizlere verileceğini öğrenmiştik. Onunla ilgili bugün burada toplandık. Sağolsun hayırseverimiz de bu hayrın içinde olmak istedi. Onların da kuyuda katkısı ve desteği var. En azından bugün bizimle olmaları çok güzel. Ben sadece bununla kalmadığını, bugün özellikle belirtmek istiyorum. Bugün daha yeni haber aldım. Sayının bir önemi yok ama bu hayır işlere sahip çıkmada, hayırlı işlerde yarışmada okulumla bir kez daha gurur duydum. Tabi taahhüt ederek biz bu sayıya ulaştık ama gerçekleştirme konusunda üzerine çıkacağımızı da biliyoruz. Bugün aldığımız habere göre 28 tane yetime bakan bir okulun idarecisi ve öğretmeni olmaktan gurur duyuyorum. Bu okula okuyan öğrencilerle, öğretmenlerimizle gurur duyuyorum, teşekkür ediyorum"

HAYIRLARIMIZ SÜRSÜN

İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram ise, "Yeryüzünde iki güç mücadele ediyor. İyinin ve kötünün mücadelesine sahne oluyoruz. Bu mücadele içerisinde kimiler iyinin yanında yer alırlar. kötülüğün yok olması için elinden gelen gayreti sarf ediyor ki; şu anda gördüğünüz topluluk bunun işareti. Allah hepinizden razı olsun. Tabi özellikle ismi üzerinden hayrı yaptığımız Naire kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum bende. Bu anlamda bu vesile ile o kadar güzel bir kapısı oldu. Bizlerin normal yaşantımızda bile edinemeyeceğimiz güzel bir kapısı oldu. Bu anlamda da belki daha hayırlı bir durum çıkmış oldu. Yeryüzünde iyilik nasıl hareket ediyor? Birileri Kazakistan'da yaşıyorlar, Türkiye'ye geliyorlar. Türkiye'de bir okul yapıp hayra vesile oluyorlar. O hayra vesile olanların içerisinde de bir grup biz de bir hayır yapmak istiyoruz diyor. Onlar da bir hayra vesile oluyorlar. Yetiyor mu, yetmiyor. İyilik yeryüzüne hakim olursa, güzellik öne çıkar. Kötülük giderse, çirkinlikte kaybolup gider. Bu anlamda özellikle okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, ortaya çıkan bu hayırlı arkadaş grubuna da teşekkür ediyorum. Bizim için ekonomik anlamda rakamlardan daha çok, bir liraların, iki liraların gönüllerinden geçercesine vermeleri daha önemli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından su kuyusunun fotoğrafı İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram tarafından, okulu yaptıran hayırsever aileye, okul yönetimine ve öğrencilere teslim edildi.