Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular

Gaziantep'te düzenlenen "40 Bin Öğretmene Bisiklet" projesi kapsamındaki bin öğretmene bisiklet dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, etkinlikte yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 56 bin kurumu bulunduğunu ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılamak ve geliştirmek için yerel yönetimlerden destek beklediklerini belirtti. Gaziantep'te belediyelerin eğitim-öğretim faaliyetlerine büyük destek sağladığını vurguladı.

Bakan Tekin, Gaziantep’te eğitime verilen destekle ilgili olarak, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’deki bütün ilçelerde teşkilatı olan, yaklaşık 56 bin kurumu olan bir bakanlığız. Dolayısıyla bu 56 bin kurumun tek başımıza ihtiyaçlarını gidermek ya da geliştirmek için yeterli olamadığımız için yerel yönetimlerden yeni yatırım alanlarının planlanması, yeni binaların yapılması, öğretmen arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi gibi konularda hassaten destek bekliyoruz." dedi.

Ayrıca, öğretmenlere bisiklet dağıtımının yapıldığı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Eğitim ve Sanat Merkezi'ne de değinen Bakan Tekin, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi müzisyenlerden biri olan Alaeddin Yavaşça'nın dünya çapında bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında öğretmenlere bisiklet kullanmaları çağrısında bulunarak, bisikletin çevreci bir ulaşım aracı olduğunu ve sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu belirtti.

Törenin ardından Bakan Tekin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleriyle birlikte öğretmenlere bisiklet dağıtımını gerçekleştirdi.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK