Posta Gazetesi'nin haberine göre, B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc'lik motorlu taşıtları da kullanabilecekler. Bu değişiklikle, ulaşımda çeşitlilik artacak ve B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulacak.

Trafikteki Araç Çeşitliliği ve Yoğunluğun Azaltılması

Yeni düzenlemenin bir diğer amacı da trafikteki araç çeşitliliğini artırarak trafik yoğunluğunu azaltmak. Bu sayede, şehir içi ulaşımlar daha pratik ve ekonomik hale gelecek.

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

Eğitim ve Akreditasyon Süreci

“Eğitim sınav şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek.”

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yönetmeliğin 2024 yılı içinde yayınlanmasının öngörüldüğünü açıkladı. Ayrıca, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin, motosikletler için uygulamalı direksiyon eğitimi alarak sürücü belgelerini akredite edebilecekleri belirtildi.

Editör: Umut Gökdaş