2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? sorusu uzmanlar tarafından yapılan son tespitlerle masaya yatırıldı. İşçi, işveren ve hükümetin ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda açıklanacak yeni yıl asgari ücret için 3. toplantısı ne zaman gerçekleşecek? araştırılmaya başlandı.

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Asgari ücretin belirlenebilmesi için yapılan son toplantı 18 Aralık tarihinde gerçekleşti. 2.toplantı bitiminde kuruldan henüz bir rakam çıkmadı. Gözler 3. toplantıya çevrildi. Asgari ücretin belirlenebilmesi için bir araya gelecek olan komisyon 3. toplantı için gün sayıyor.

Asgari Ücret 3.Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

3. toplantının tam günü ya da saati belli değil. Ancak sektörden aktarılan bilgiye göre toplantının 25 ile 29 Aralık tarihi aralığında yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama yapılması an meselesi. Öte yandan 15 kişinin bir araya gelerek ortaya koyacağı fikirler doğrultusunda belirlenecek asgari ücret için uzmanlardan tüyolar gelmeye başladı.

2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2024 yılı asgari ücret rakamının %35'lik olası bir zamla 15.392 TL'ye %45'lik olası bir zamla 17.103 TL'ye yüzde 55'lik olası bir zamla 17.673 TL'ye yükselmesi mümkün gözüküyor.

Editör: Fırat Çelik