Büyük bir katılımın olduğu gecede sema gösterisi izleyenleri adeta  büyüler.

İşte arşivden haberimiz:

Mevlana’yı semazenlerle andık

Gölbaşı düğün salonunda gerçekleşen etkinlik, Mevlana Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu gece, sema gösterisiyle katılımcıları adeta büyüleyici bir yolculuğa çıkardı.

Mevlana Sema Inegol 2005 (1)

Protokol ve Katılımcılar

Programa protokolde yoğun ilgi gösterdi. Katılanlar arasında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan yarımcısı Yusuf Şen, AKP ilçe başkanı Burhan Alıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Orman İşletme Müdürü İbrahim Şanlı ve şube müdürlerinden Tahsin Çetinkaya ve Özer Yılmaz katıldı.

Program, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere, yerel yöneticilerin ve toplum liderlerinin dikkatini çekti. Aralarında birçok önemli ismin bulunduğu etkinlik, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi.

Mevlana Sema Inegol 2005 (2)

Belediye Başkanının Mesajı

“Mevlana’yı anlamak insanı anlamaktır. İnsan sevgisi olmayanın insana hizmet etmesi mümkün değildir.”

     Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Mevlana’yı anlamak insanı anlamaktır. İnsan sevgisi olmayanın insana hizmet etmesi mümkün değildir. Günümüzde insan hakları savunucularının Mevlana’dan alacakları çok şey vardır. İnsanı madde olarak gören anlayışların insan haklarını korumaları mümkün değildir. Biz kendimize Mevlana’yı örnek alıyoruz. Yaptığımız hizmetlerde de insana hizmeti hep en önde tutuyoruz.”dedi.

Mevlana Sema Inegol 2005 (4)

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mevlana'nın insan sevgisi ve hizmet anlayışını vurgulayarak günümüz dünyasının bu değerleri daha fazla benimsemesi gerektiğini belirtti.

Büyüleyici Sema Gösterisi

Gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan sema gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir hayranlıkla izlendi. Sema'nın mistik atmosferi, izleyenleri adeta başka bir dünyaya taşıdı.

Etkinliğin sonunda, katılımcılara geleneksel aşure ikram edilerek gecenin manevi atmosferi pekiştirildi.

Mevlana Sema Inegol 2005 (5)

Çilek Mobilya’da üst düzey atama Çilek Mobilya’da üst düzey atama

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK