İnegölspor Başkanı Osman Sevim Adaylık Kararını Açıkladı! İnegölspor Başkanı Osman Sevim Adaylık Kararını Açıkladı!

İTFAİYENİN TELEFONUNU BİLMEYENLER VAR

O tarihte yapılan araştırmalarda evi veya iş yeri yanan kimselerin itfaiye’nin telefonunu bilmediği ortaya çıkar.

Sanayi şehri İnegöl’de dönem dönem sıkça yaşanılan yangın olaylarında kimi zaman yaptığı başarılı çalışmalarla övülen kimi zaman ise geç kaldığı yada yanlış müdahalede bulunduğu için eleştiren itfaiyeye teşkilatı, bilinçsiz olarak yapılan eleştirilerden rahatsızdır.

AW798781_04

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

 

            İtfaiye erlerine göre, yanan her ev yada işyeri onların kendi mülkü kadar değerli. Tek hedefleri ise olası çıkacak yangınlarda en hasarla yangına müdahale etmek. Kendilerine yapılan “geç geldiler” suçlamalarını kabul etmeyen itfaiye erlerine göre en büyük sorun vatandaşın yeterince bilgi sahibi olmaması.

1 (18)

            İtfaiye teşkilatının yaptığı küçük araştırmalarda, yapılan tüm uyarılara rağmen özellikle kış aylarında bacaların yeterince temizlenmediği ve baca deliklerine plastik kapak takılmasında ısrar edildiği ortaya çıktı. Araştırmanın en düşündürücü yanı ise itfaiyenin numarasının bilinmemesi.

            Yapılan araştırmalarda çıkan diğer bir sonuç ise cep telefonları ile yapılan ihbarlar. Cep telefonundan 110 yangın telefonunun arandığında İnegöl İtfaiyesi yerine Bursa İtfaiyesinin çıktığı belirtilirken bu konuda ilçe halkının buna dikkat edilmesi istendi.

            Yaz aylarında sıcaklar nedeniyle yangın sayısında artışın genelde anız yakımlarından kaynaklandığı belirtilirken, çiftçilerin her yıl sorun haline gelen anız yakımını da durdurulması istendi.

itfaiye_-2

PEKİ OLASI BİR YANGINDA NELER YAPMALI

-Yangın  mahallinin adresinin açık ve doğru olarak verilmesi ve bilinen noktalardan hareketle yangın yerinin açık olarak tarif edilmesi gerekiyor.

-Yangının çeşidi ve yerini, binanın kat adedi, konumu ve yapı tarzı (ahşap, kagir vb. gibi) belirtilmeli

-İhbar esnasında; adınızı, soyadınızı ve telefon numaranızı İtfaiye Komuta Merkezine doğru olarak bildirilmesi ise şart.

itfaiye_yangın_-2

TAHLİYE ESNASINDA ÖNERİLER

-Paniğe kapılma, kapı ve pencereleri kilitlemeden kapat,

-Çalışma yerini terk ederken önemli evrak vs.'yi almayı unutma,

-Çıkış levhalarını takip ederek yangın kaçış yollarını ve merdivenlerini, sıkışıklığa meydan vermeden düzenli bir şekilde kullan.

-Binayı terk ettikten sonra hiç bir surette binaya geri dönme.

Yangın  emniyet alanında  dolaşma, yetkililer senden  bilgi  istediğinde  bildiklerini sakin bir şekilde; kısa, açık ve net olarak aktar.

itfaiye_yangın-1

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

Editör: AYHAN BAYRAKTAR