İNEGÖL YİNEGÖL OLDU

başkan_aktaş_suçlamalara_cevap_[2]

Tarih 10 Ağustos 2005. O tarihlerde İnegöl’de yağan yağmur sonrası cadde ve sokaklarda su baskını yaşanmıştır. Zamanın İnegöl ilçesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş düzenlediği basın toplantısında yağmur nedeniyle su baskınlarının yaşandığı İnegöl’de, belediye yönetimini eleştiren MHP ve SP’yi eleştirir.

İNEGÖL 'Ü SEL ALDI TÜRKÜSÜ

Basın toplantısında, İnegöl’ün 7 Ağustos 2005 pazar günü yoğun yağmur yağışına maruz kaldığını ve ilçede kot seviyesi düşük bazı ev ve işyerlerini su bastığını kaydeden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 saat 15 dakika süren yağışın yoğunluğunun artmasıyla birlikte belediye olarak kriz masası topladıklarını ve tüm ekipler seferber edildiğini söyler.

başkan_aktaş_suçlamalara_cevap_[4]

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

inegöl_sel_haberi-11

Belediye yönetimini eleştiren siyasi partilere yüklenen başkan Aktaş, “Çınar yaprağından, kaldırım taşından yağmur suyundan siyasi rant elde etmeye çalışanlara halkımız 28 Mart’ta gerekli cevabı vermiştir.

başkan_aktaş_suçlamalara_cevap-1

Bizler halkımızın sevincinde de, kederinde de hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Şunu da sormak istiyorum, siyasi rant peşinde koşanlar ölü şehir diye tabir ettikleri İnegöl için hangi projeleri ürettiler?

inegöl_sel_haberi

 Unutmasınlar ki ölü şehir dedikleri İnegöl 2004 yılında 500 milyon dolar ihracat yapmıştır.Vatandaşlardan alınan vergileri İnegöl’ün ihtiyacı göz önünde bulundurularak  harcandı. Bizler çözüm konusunda seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz.

inegöl_sel_haberi_[1]

1963 SEL BASKINI

107439545_10158376567269761_6167867316439198233_n

Tabii afetlerden hepimizin ders çıkarması gerekiyor. 1963 yılından sonra ilçemizde en yoğun olan bu yağıştan belediye olarak   biz dersimizi çıkardık.

inegöl_sel_haberi-10

İnegöl’deki muhalefet partilerinin de yapılanları görmemek, güzel olanı yerden yere vurmak yerine yapılanlara gerekli desteği vermesi ve yapıcı bir muhalefet ile sorunların çözümüne katkı koyması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor.

inegöl_sel_haberi_[2]

Biz icraatlarımızı yaparken muhalefet partilerinin temsilcilerinin de desteğini aldığımızı mecliste çoğunlukları olmamasına rağmen demokratik anlayışımız gereği tüm komisyonlarda kendilerine görev verdiğimizi her çalışmamızda bilgilendirdiğimizi de bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

 inegöl_sel_haberi_[3]

 NEDEN SU BASKINI OLUŞTU?

inegöl_sel_haberi_[9]

Yapılan incelemeler sonucunda su baskınlarının oluşmasında bazı tespitlerde bulunduklarını ifade eden başkan Aktaş,

inegöl_sel_haberi_[4]

“Bazı bölgelerde vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerinin önündeki menfezlerin üzerini kapattığı, Alanyurt’taki kollektör hattına ait bay-pas ünitesinin bacasının açılarak kollektör hattının çeşitli malzemelerle tıkandığı böylece bahçe sulama amaçlı göletler oluşturulduğunu tespit ettik.

inegöl_sel_haberi_[5]

 Dışarıdan yapılan bilinçsiz müdahaleler nedeniyle sistem çalışmaz duruma getirilmiştir. Tüm bu olumsuzluklara ve tatil günü olmasına rağmen  belediyemiz personeli canla başla çalışmalarını yürütmüştür.

“Şehrin Kokusu” İnegöl’e Ödül Getirdi: A Awards’tan Büyük Onur! “Şehrin Kokusu” İnegöl’e Ödül Getirdi: A Awards’tan Büyük Onur!

inegöl_sel_haberi_[6]

Tabii ki çalışmaları görmezden gelmek, belediyemizin aracı çalışırken, çalışmaları göstermek yerine aracın yanındaki su birikintisini göstermek, hizmetlere siyasi gözle bakanlara mahsus bir davranış olsa gerek” dedi.

 inegöl_sel_haberi_[7]

 İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

inegöl_sel_haberi_[8]

başkan_aktaş_suçlamalara_cevap_[3]

Editör: AYHAN BAYRAKTAR