Tarih 15 Nisan 2006. O tarihte İnegöl’de, İsaören köyünde  Amerikan Riotur firması deterjan soda madeni arar.

İşte arşivden haberimiz:

Amerikalılar İnegöl’de maden arıyor

Avrasya Sondaj Madencilik firması adına Riotur tarafından yürütülen araştırmalar, daha önce Hocaköy ve Deydinler Köyü'nde sonuçsuz kalmıştı. Ancak mühendisler, İsaören köyünde yaptıkları ilk incelemelerde umutlu olduklarını belirtiyor.

Genç Gazete Amerikalı Şirket İnegöl'de Deterjan Soda Madeni Arıyor (2)

Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor! Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor!

Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil takipte

Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil, maden arama çalışmalarının yapıldığı alanın birinci derece tarım arazisi olması nedeniyle süreci yakından takip ediyor.

Jeoloji Mühendisi Burcu Öztürk, "“ Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan aldığımız izinle şirketimiz maden arama çalışmaları yapmakta. Bundan bir yıl kadar önce Deydinler ve Hocaköy de de buna benzer sondaj çalışmaları yaptık. Ancak herhangi bir bulguya rastlamamıştık. İsaören köyünde yaptığımız incelemeler sonucu deterjan soda madeninin burada olması yönünde bazı bulgulara rastladık. Şuan 50 metrede arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Yaklaşık bir haftadır yapılan çalışmalar neticesinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ancak toprağın daha da derinliklerine inerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”" dedi.

Genç Gazete Amerikalı Şirket İnegöl'de Deterjan Soda Madeni Arıyor (1)

Öztürk,  50 metre derinlikte devam eden sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi ve aramaların toprağın daha derinliklerine doğru devam edeceğini ifade etti.

Yaklaşık bir haftadır süren sondaj çalışmaları henüz net bir sonuç vermemiş olsa da, ekip çalışmalarını derinleştirerek sürdürme kararlılığında.

Genç Gazete Amerikalı Şirket İnegöl'de Deterjan Soda Madeni Arıyor (3)

SONUÇ: 15 Nisan 2006 tarihli haberimiz böyle. Osmanlı Devletinden günümüze topraklarımızda ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler petrol ve maden aradılar. Bulup bulmadıkları, bulup ne yaptıkları şüpheli. İnegöl'e bile gelmişler. Deydinler'de, Hocaköy'de, İsaören'de arama, tarama ve tespit yapmışlar. Bulamadık deyip kuyuları kapatmışlar gitmişler.

Kaynak: Genç Gazete arşivi