Florida'da yaşayan internet çizgi roman sanatçısı ve bağımsız kıyafet tasarımcısı Nefertari Moonn, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Filistinlilerin güçlü inanç ve cesaretlerinden etkilenerek İslam dinini benimsedi. Moonn, bu süreçte yaşadıklarını ve İslam'ı nasıl keşfettiğini AA muhabirine anlattı.

Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi? Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi?

Kuran

İlham Veren Bir Dönüşüm

Moonn'un İslam'a Yolculuğu

Moonn, eşi Müslüman olduğu için İslam'a uzak olmadığını belirtti. Ancak Filistinlilerin zorluklara rağmen inançlarından ödün vermeyen duruşları, onu Kur'an'ı ve İslam'ı derinlemesine araştırmaya teşvik etti. "(Gazze'de) Anneler, babalar, erkek ve kız kardeşler tüm ailelerini kaybetmelerine rağmen bir şekilde sahip oldukları şeyler için hala minnettar olduklarını söylüyor. Dünya genelindeki pek çok insan gibi bu durum benim de çok ilgimi çekti," dedi Moonn.

Gazze Filistin Kudüs 29 (4)

Filistinlilerin Gücü ve Dayanıklılığı

"İsrail'in saldırılarının Müslüman olmamda etkili olduğunu söyleyemem. Beni İslam'a yönlendiren sadece Filistin halkının inancı ve cesaretiydi. Filistinlilerin yaşadığı tüm yıkıma rağmen hala Allah'a inandığını, yakardığını, gülerek dualar ettiğini görmek son derece etkileyici ve güzel," diye ekledi Moonn.

"Kur'an birçok Amerikalının onun hakkında bildiklerinin yanlış olduğunu gösteriyor."

Gazze Filistin Kudüs 29 (1)-1

Ailesinin ve Çevresinin Tepkisi

Moonn, Müslüman olduktan sonra ailesi veya çevresinden herhangi bir baskı görmediğini dile getirdi. Ailesinin anlayışlı tutumu sayesinde dini inancını özgürce ifade edebildiğini ve hatta yeğenlerine bile Kur'an'ı tanıtmaya çalıştığını belirtti.

İslam ve Kur'an Hakkında Yeni Bir Bakış Açısı

Kur'an-ı Kerim okumaya başladıktan sonra Moonn, çoğu Amerikalının İslam hakkında bildiklerinin yanlış olduğunu fark etti. "Birçokları gibi Kuran'ı kendiniz okumaya ve kendi araştırmanızı yapmaya başladığınızda sahip olduğunuz birçok inançla örtüştüğünü görüyorsunuz," dedi Moonn.

Gazze Filistin Kudüs 29 (2)

Ortadoğu'daki Durumun Tarihsel Boyutu

Moonn, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın uzun tarihsel köklerine dikkat çekti ve "Hepimiz artık olayların aslında o gün başlamadığını, bunun İsrail ile Filistin arasında çok uzun yıllardır süren bir durum olduğunu biliyoruz. İşgalin nerede başladığını ve Filistin halkına daha önce neler yapıldığını biliyoruz. Bu açıkça bir toprak gaspı," diye vurguladı.

Filistin2

Editör: AYHAN BAYRAKTAR