İngiltere'de, domuzlarda bulunduğu iddia edilen A(H1N2)v türünde influenza adında yeni bir virüs daha ortaya çıktı.

Aman dikkat: Yeni bir Virüs ortaya çıktı

İngiltere bulunan Sağlık Güvenliği Ajansı, ülkede domuzlarda yer alan A(H1N2)v türü influenza virüsünü ilk defa bir insanda tespit edildiğini söyledi.

Aman dikkat: Yeni bir Virüs ortaya çıktı

İLK DEFA BİR İNSAN'DA TESPİT EDİLDİ

UKHSA'dan yapılan son bildiriye göre, aile hekimlikleriyle işbirliğince yapılan rutin ulusal grip çalışması sonucunda solunum sıkıntısı yaşayan bir kişide A(H1N2)v virüsünün ortaya çıktığını duyurdu.

Konuya dair hastaya yönelik UKHSA tarafından PCR testi yapıldığı ve, virüse yakalanan hastanın sağlık durumun iyi olduğu söylendi.

Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia! Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia!

Enfeksiyon sebebi ise ne olduğunu öğrenmek için çalışmalar devam ettiğini, hastayla teması olan kişilerin kontrol altına alındığını söylenen bildiride, solunum belirtisi gösterenlerle, temaslı kişilerin test yapılmasına dair uyardı.

DOMUZDA BULUNAN GRİBE BENZER

İlk verilen bilgiye göre İngiltere'de görülen A(H1N2)v'nin dünyadaki diğer A(H1N2)v'leri gibi olmadığını belirten açıklamada, bunun İngiltere'deki domuzlarda bulunan griple benzerlik olduğu söylendi.

Bu açıklamaya göre, 2005 yılından beri dünya genelinde toplam 50 kişide A(H1N2)v tespit edildi.

UKHSA yetkilisi olan Meera Chand, İngiltere'de virüsün ilk defa bir insanda görüldüğünü tekrarlayarak, "Yakın temasları takip etmek ve olası yayılmaları azaltmak için hızla çalışıyoruz. 

Belirlenen protokoller uyarınca, kişinin enfeksiyonu nasıl kaptığını öğrenmek ve ilişkili başka vakaların olup olmadığını değerlendirmek için araştırmalar devam ediyor."

Veteriner unvanına sahip Christine Middlemiss hayvanlardan insanlara bulaşan virüslere dikkat çekerek, "Bu sebeple hayvan sağlığı standartları ve biyolojik güvenlik çok önemlidir. Hayvan ve insanlara yönelik tarama sistemlerimizle herkesi korumak için çalışıyoruz."

Middlemiss, domuz sürülerinde ortaya çıkabilecek olan hastalıklar konusunda çiftlik sahibi olanları ve işletmecileri de sağlık kuruşlarıyla irtibatta olması gerektiğini bildirdi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57