İnegöl"de toplu taşıma anlamında örgütlenen ve bir kooperatif çatısı altında birleşen S.S. 241 No"lu İnegöl Taksiciler Kooperatifi ile İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası"nın talebi üzerine İnegöl Belediyesi tarafından 11 adet modern taksi durağı yapılarak 20 Haziran tarihinde açılışı gerçekleştirilmişti. Türkiye"de bir ilk olan projede taksicilerden kaynaklanan problemlerin olduğu, bazı taksi yazıhanelerinin durakları özerk kullanmak istedikleri ve bazılarının ise mevcut duraklarını hala kullanmaya devam ettikleri bilgisi üzerine Taksiciler Kooperatifi ve Şoförler Odasının isteğiyle Belediye Başkanı Alinur Aktaş taksici esnafı ile bir araya geldi.

"TEK DÜZENİ HİZMET İÇİN YAPTIK"

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ve S.S. 241 No"lu İnegöl Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık"ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; belediye olarak kısa bir süre önce Türkiye"de bir ilk olan 11 adet tek tip taksi yazıhanesi yapıp taksicileri tek bir çatı altında topladıklarını ifade ederek: "Bununla alakalı oluşuma katılmayan arkadaşlarımız oldu. Bu çalışma Taksiciler Kooperatifi, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası"nın ortak girişimleri ile ortaya çıktı. İnegöl Belediyesi olarak biz sadece o kötü görünümündeki taksi duraklarının ortadan kaldırılması, bunların tek bir düzen altında toplanması ve ilçe halkımızın daha iyi hizmet alması adına bu çalışmayı gerçekleştirmiştik." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

"İŞLEYİŞTE BAZI SIKINTILAR VAR"

Kısa bir süre önce yeni taksi yazıhanelerinin faaliyete başladığını vurgulayan Başkan Aktaş, süreç içerisinde bazı aksakların ortaya çıktığını, konuyu çözmek için Şoförler Odası ile Taksiciler Kooperatifi"nin gayretlerini ortaya koyduğunu belirterek; "İşleyişte bazı sıkıntılar ve problemler devam ediyor. Bugün belediyemizin başkanlığında taksicilik mesleğini icra eden arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu çalışma İnegöl Belediyesi"nin finansman desteğiyle yapılmış bir projedir. Dolayısıyla 1 ay içerisinde İnegöl Belediyesiyle sözleşme yapan taksici arkadaşlarımız, bu sözleşme dâhilinde yeni duraklarında hizmet vermeye devam edecekler. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyor, katılan tüm taksici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.