İstanbul - Marmara Denizi'nde, özellikle Gemlik Körfezi ve Mudanya Bursa çevresinde gerçekleşen 3.6 büyüklüğündeki deprem, yerel halk arasında endişeye neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan son depremler listesi verilerine göre, 10 Ocak Çarşamba günü saat 20:10'da meydana gelen depremin derinliği 11.2 kilometre olarak tespit edildi.

Marmara Denizi'nde Meydana Gelen 3.6 Büyüklüğündeki Deprem Bursa'da Korkuya Neden Oldu

Depremin etkisiyle bölgede hafif sarsıntılar yaşanırken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya maddi hasar rapor edilmedi. Yetkililer, depremin ardından bölgedeki durumu yakından takip ediyor ve gerekli önlemleri alıyor.

Bursa'da tahliye edilen okulda bir yıldır çivi dahi çakılmayınca veliler ayaklandı Bursa'da tahliye edilen okulda bir yıldır çivi dahi çakılmayınca veliler ayaklandı

Bursa ve çevresindeki vatandaşlar, deprem sonrasında olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca, afet anında alınması gereken tedbirler ve acil durum planları hakkında bilgilendirme yapılması için ilgili kurumlar tarafından duyurular yapıldı.

Depremin etkilediği bölgelerdeki yerel yönetimler ve kurtarma ekipleri, olası hasarları değerlendirmek ve acil durum müdahalesini yönetmek için hazır bekliyor. Kamuoyu, deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olma ve güvenlik tedbirlerini sürdürme çağrısı yapılarak, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları istendi.

Editör: İHSAN KURAN