Bursa'da tahliye edilen okulda bir yıldır çivi dahi çakılmayınca veliler ayaklandı Bursa'da tahliye edilen okulda bir yıldır çivi dahi çakılmayınca veliler ayaklandı

Çanakkale Valiliği, 11 Ocak 2024 Perşembe günü olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle il genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verileceğini duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, il genelindeki köy okullarında da eğitime bir gün ara verileceği belirtildi. Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin birçoğunun il ve ilçe merkezlerinden günübirlik olarak bu okullara gidip geldikleri, öğrencilerinin büyük çoğunluğunun ise eğitime taşıma yoluyla ulaştıkları ifade edildi.

"Çanakkale'de Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara: Taşımalı ve Köy Okulları Etkilendi"

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının, oluşan hava şartlarına bağlı olarak ilçe bazında Kaymakamlıklar tarafından değerlendirileceği ve alınacak kararların en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca, aynı gün içerisinde il genelinde bulunan hamile personeller ile engelli personellerin 1 gün idari izinli sayılacakları da duyuruldu.

Hava koşullarına bağlı alınan bu kararın, öğrenci ve personelin güvenliği açısından önemli olduğu vurgulandı. Valilik, kamuoyunu sürecin gelişmelerine karşı duyarlı olmaya davet ederek, vatandaşların güzergahları ve taşıma durumları hakkında güncel bilgileri yerel yönetimlerin duyurularından takip etmelerini önerdi.

Editör: İHSAN KURAN