TRT gazetecisi hayatını kaybetti TRT gazetecisi hayatını kaybetti

Yurt genelinde gerçekleşen ve halkı paniğe sevk eden depremlerin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Diri Fay Hattı haritasını 45 il için güncelledi. Türkiye genelinde fay kırıkları arasında hareketliliğini sürdüren toplamda 485 Diri Fay bulunuyor. Bu faylar 5,5 üzeri deprem üretebilme kapasitesi taşıyor.

Türkiye’deki Aktif Diri Faylar!

Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu Fay Hattı kuşağı üzerinde yer alan tüm bu diri faylar Antep, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Elazığ ve Muş'a kadar olan süreçte devam ederek ardından Erzincan'dan başlayıp Kuzey Anadolu fay hattında bir araya geliyor.

24 ili doğrudan ilgilendiren bu faylar Saros körfezinden başlayarak doğu-batı ekseninde Aras Vadisi'ne kadar uzanıyor. Ülkemizde en uzun diri fay Kuzey Anadolu hattı üzerinde yer alıyor.

Yenilenen Fay Haritasında 1.Derecede Riskli Bölgeler!

İstanbul ve Ankara'da diri fay bulunmuyor. Fakat bu iller en çok risk teşkil eden bölgeler arasında yer alıyor. MTA fay hattı haritasına göre 1.derecede riskli kabul edilen iller arasında İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Uşak, Bursa, Denizli, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Hatay, Bartın, Bolu, Tokat, Amasya, Çanakkale gibi iller yer alıyor.

Editör: Fırat Çelik