ABD Dışişleri Bakanlığı, Başkan Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna desteğini vurgulayan bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında konu hakkında bilgi verdi.

Biden ve Blinken'den F-16 Modernizasyonuna Destek

Patel, Biden ve Blinken'ın NATO'nun birlikte çalışabilirliğine önemli bir yatırım olarak gördükleri Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna açıkça destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca, ABD Kongresinin silah satışlarını gözden geçirmede önemli bir rol oynadığını da belirtti.

Spordan sorumlu eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın cenazesi adli tıp kurumuna getirildi Spordan sorumlu eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın cenazesi adli tıp kurumuna getirildi

İsveç'in NATO Üyeliğine Türkiye'den Onay

Patel, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesini "memnuniyetle" karşıladıklarını ve Türkiye'den onay belgesinin en kısa zamanda Washington'a gönderilmesini "sabırsızlıkla" beklediklerini söyledi. Türkiye'nin "önemli bir NATO müttefiki" olduğunu vurgulayarak, bölgede kritik bir güvenlik ortağı olduklarını ifade etti.

F-16 Satışı İçin Resmi Bildirim Beklentisi

ABD'li yetkililer, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili protokollerin onaylanmasının ardından, ABD Kongresine Türkiye'ye F-16'ların satışına ilişkin resmi bildirim yapılmasını bekliyorlar. Biden, Kongreyi F-16'ların satışını geciktirmeden süreci ilerletmeye teşvik etti.

Editör: Fırat Çelik