Amerika'lı eski asker ve analist olan Douglas Macgregor, İsrail kara saldırısına yönelik Endonezya'dan Fas'a bölge ülkelerinin İsrail'e karşı birleştireceğini söyledi ve benim en büyük endişem Türkiye dedi.

ABD' li Douglas Macgregor, En büyük endişem Türkiye

Gazze'de yaşanam sıcak savaş devam ederken İsrail yoğun saldırıları devam ediyor binlerce sivil ve çocuk öldürülüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 gündür Gazze'ye yapılan saldırılarında şehit olanların sayısı 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını duyurdu.

ABD' li Douglas Macgregor, En büyük endişem Türkiye

Hava saldırılarını yetmiyormuş gibi İsrail tarafından kara harekatı yapılmasıyla alakalı sinyaller verildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den kara harekatı için açıklama yaptı ve Netenyahu ikinci aşamaya geçtiklerini duyurdu.

ABD' li Douglas Macgregor, En büyük endişem Türkiye

Amerikan Ordusu eski Pentagon danışmanı emekli albay ve askeri analist Douglas Macgregor sosyal medya hesabın üzerinden yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Analist daha önce de bu konuda bir kez daha uyarmıştı.

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

"İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze'ye çok büyük bir kara saldırısı gerçekleştirirse Endonezya'dan Fas'a kadar herkes İsrail'e karşı askeri bir ittifak içinde birleşecek." "Bu ittifaka benim en büyük endişem olan Türkiye de dahil"

Daha önceki açıklamasında "Bir dünya savaşının eşiğindeyiz" diyerek, İsrail'i yine kara harekâtı noktasında uyararak  "Türkler bölgede en büyük hava ve askeri güce sahip ülke. Bir ay bile sürmeden iki milyon askeri bölgeye bir anda yığabilirler. Türkler çok acımasız savaşçılar." 

İsrail için kıyamet olur. eğer Gazze'ye girerlerse! Bu saydıklarım kazanılamaz bir savaşı anlatıyor."

Eski Amerikan askeri ve analist Douglas Macgregor' un yapmış olduğu bu açıklamalar kara herakatı başlarsa, savaşın daha çok bölgeye yayılabileceğini söyledi.