İsrail' e Gazze' de yapılan katliamı durdurması için baskılar giderek artarken Amerika' nın toplam 320 milyon dolarlık hassas bomba transfer yapacağını duyurdu.

ABD 320 milyon dolarlık hassas bomba transfer edecek

Wall Street Journal tarafından görülen yazışmalara göre, silah üreticisi olan Rafael USA, bombaları İsrailli ana şirketine devredecek ki Israil rahat kullanabilsin.

Biden yönetiminin 31 Ekim tarihinde transfer konusunda kongre liderlerine resmi olarak bilgi verdiğini yazdı.

Haber, Beyaz Saray'ın, Başkan Joe Biden ve İsrail Başbakanı  Netanyahu'nun, ateşkes çağrıların daha çok arttığı bir dönemde sivillerin savaş alanlarından güvenli bir şekilde ayrılmalarına izin vermek için "taktik duraklamalar olasılığını tartıştıklarını" söylemesinden kısa bir zaman sonra geldi. 

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Netanyahu ateşkes çağrılarını geçtiğimiz pazar günü reddetti ve İsrailli rehinelerin tamamı Hamas tarafından iade edilene kadar böyle bir ateşkes olmayacağını söyledi.

İsrail Gazze'ye bir aydır bomba yağdırıyor, katliam yapıyor. İsrail bir aydır sivilleri ve masum çocukları hedef alıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıların bir ay geride kaldı. 7 Ekim tarihinden beri öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın Gazze'deki gelişmeleri aktardığı haberine göre, Rafah kentinde yaşanan Şabbura Mülteci Kampı'nda el-Hamayde ailesinin evini hedef alan İsrail uçakları, biri kadın 5 kişiyi öldürdü.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir binayı hedef alan İsrail bombardımanı sonucu bir kişi yaşamını yitirdi birçok kişi yaralandı.

İsrail uçakları ve topçu birlikleri, Gazze Şeridi'nin Tel el-Heva bölgesindeki Kudüs Hastanesi'nin çevresini, Şatı ve el-Megazi mülteci kamplarını, Zeytun Mahallesi'ni ve Beyt Hanun bölgesindeki birçok yeri bombaladı. Bombardıman sonucunda çok sayıda kişi ölü ve yaralı olduğu bildirildi.