Bursa Ziraat Odaları Rant'a Karşı Bursa Ziraat Odaları Rant'a Karşı

Olay, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşandı. Merkez Yıldırım ilçesinde zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırılan Şakir Ç.'in (56) sahte içkiden zehirlendiği öğrenildi. Ardından, Erol O. (56), Necip C., Fuat İ., Kamil Cihat İ. (51), Murat K. (56), Bülent D. (44), Ramazan Ç. (48), Fatih U., yabancı uyruklu Basem M., Celal T., Erhan S., Mahmut A. ve M.A. da aynı şikayetle Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

AW944601_02
Hastanede tedavi altına alınan Şakir Ç., Erol O., Fuat İ., Necip C., Mahmut A. ve Erhan S. doktorların yapılan tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis ekiplerince başlatılan soruşturma çerçevesinde metil alkolü Bursa’ya İzmir’den gönderdiği belirlenen Oktay Y. (44), Bursa'da sahte içkiyi sattığı belirlenen Raif Aytaç U. (46) ve taburcu olduktan sonra gözaltına alınan ölenlerden Fuat İ. ile ağabeyi Kemal Cihat İ. (52), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AW944601_01
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 6 aylık soruşturmanın tamamlanmasının ardından 9 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, tutuklu sanıklar Kemal Cihat İ., Oktay Y. ve Raif Aytaç U. hakkında 'kasten öldürme' suçundan, her sanık için 6’şar kez olmak üzere toplam 18 müebbet hapis cezası talep edildi.

AW944601_03
Davanın ikinci duruşmasına çıkan tutuklu tek sanık Kemal Cihat İ.'in katıldığı mahkemede, maktullerin yakınları ve avukatları da bulundu. Hakim karşısına çıkan İşcen, kendisinin de mağdur olduğunu ifade ederek, "Hakim Bey, ben sahte içki yapmadım. Masumum. Dahası mağdurum. Çünkü o içkiden ben de kullandım. Bu nedenle görme yetimi yüzde 60 oranında kaybettim. Tedavim devam ediyor. Mağdurum. Cezaevinde çok zor günler yaşıyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

AW944601_04
Duruşmada, avukatlar ile tanıklara da söz hakkı veren mahkeme heyeti, Kemal Cihat İ.'in tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

7896533

Editör: Umut Gökdaş