İstiklal Caddesi'nde Yangın İstiklal Caddesi'nde Yangın

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, SGK'ya fatura edilen gerçeğe aykırı reçeteler üzerine odaklandı.

Soruşturma, eski bir eczacı kalfasının organizasyonu ve Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ile bazı eczacıların dahil olduğu büyük bir kamu zararını ortaya çıkardı.

doktor-71wX_cover

Yapılan detaylı incelemeler ve kamera kayıtları, sahte reçetelerin düzenlenmesi sürecini açıkça ortaya koydu. Bu süreçte, adlarına sahte reçete düzenlenen kişiler ve düzenleyen doktorlar arasında maddi menfaat sağlandığı tespit edildi.

İstanbul ve Düzce'de düzenlenen operasyonlarda, aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 39 zanlı gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 40 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet almak ve vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltı kararı verildi.

Ameliyat Doktor Saglik (1)
Kamu hastanelerinde görevli 4 doktorun da aralarında bulunduğu 39 zanlı gözaltına alındı.
"Kamu zararına yol açan bu suç örgütüne yönelik operasyon, sağlık sektöründeki usulsüzlüklerle mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi."

Soruşturma sonucunda, 3 doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlının tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. 

Asayiş haberleri için TIKLAYINIZ!

Editör: Özkan Duran