18 yaş altı çocuğu olan ailelere her ay 3.038 TL sosyal yardım parası yatacak!

ürkiye Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kilitlenmişken diğer taraftan devlet tarafından yapılan sosyal yardımlar araştırılıyor. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Sosyal Ekonomik Destek (SED) paketini açıkladı. Bu uygulama ile 18 yaş altı çocuğu olan ailelere her ay 3.038 TL nakit yardımı yapılacak.

4019067

Bu belirtilen 3 bin 38 liralık tek çocuklu aileler için belirlenmiş olup, bu tutar çocuk sayısına göre değişmektedir. Bu SED sosyal yardım paraları başvuru sahiplerinin PTT veya Ziraat Bankası hesaplarına her ayın 01-07 tarihlerinde otomatik yatırılmaktadır ve bu uygulama 12 ay süre ile devam edecektir.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

silhouettes-happy-family-holding-hands-meadow-during-sunset

18 yaş altı çocuğu olan ailelere verilecek bu nakit yardımına ilişkin Bakan Derya Yanık ‘’Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi’’ dedi.

Peki bu SED yardım başvuruları nereye ve nasıl yapılıyor?

SED Yardım Başvurusu

SED yardımı alabilmek için başvurular; İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.

SED BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!