Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı

Balıkesir'de telefonda jandarma kisvesi altında yaşlı bir vatandaşı 1 milyon lira değerindeki altınlarından dolandıran şahıslar, özel bir ekip tarafından tespit edilerek yakalandı. Peki kim bu dolandırıcılar? Nasıl tespit edildiler?

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, telefon dolandırıcılığının yeni bir örneği yaşandı. Kendilerini jandarma olarak tanıtan ve bir kişinin altınlarını dolandıran şüphelilerin yakalanması için oluşturulan özel ekip, kısa sürede başarılı bir operasyona imza attı.

altınn6

Kamera Kayıtlarından Şüphelilere Ulaşıldı

Mağdurun Hikayesi

Dura Mahallesi'nde yaşayan N.Ö (58), telefonla arayan bir kişinin kendisini jandarma olarak tanıtması ve "eşiniz bir olaya karıştı" iddiasıyla altınlarını almak üzere evine gönderilecek olan kişilere vermesi gerektiğini belirtmesi üzerine dolandırıldı.

"Evime gelen kişilere yaklaşık 1 milyon lira değerindeki altınlarımı verdim. Ancak kısa bir süre sonra dolandırıldığımı anladım."

jandarma dolandırma

Özel Ekip Devreye Giriyor

Manyas Jandarma Komutanlığı ve Bandırma Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından oluşturulan özel ekip, olayın ardından kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarıyla şüphelilerin kullandığı aracın plakasına ulaştı.

Şüphelilerin Yakalanması

Aracın sahibi S.Ö. (22) Bandırma ilçesinde yakalandı. Yapılan aramalar sonucu dolandırıcılığı S.Ö. ile birlikte F.M. (38) ve M.Ö. (24)’nun gerçekleştirdiği tespit edildi. S.Ö. ile buluşma yerine gelen diğer iki şüpheli de kısa süre içinde gözaltına alındı.

dolandırıcı (1)

Adliyeye Sevk Edildiler

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir başka kişiyi de dolandırdıkları tespit edilen şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sonuçta, F.M. ve M.Ö. tutuklanırken, S.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Telefon dolandırıcılığının ne denli tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne seren bu olay, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR