Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde milyonlarca haneyi yakından ilgilendiren kararını duyurdu.

1 Aralık'tan itibaren uygulanacak doğalgaz tarife fiyatları

Yapılan açıklamaya göre, 1 Aralık tarihinden itibaren uygulanacak olan doğalgaz tarife fiyatlarında herhangi bir artış olmayacak. Doğalgaz kullanıcıları Aralık ayından itibaren mevcut fiyatlarla ısınmaya devam edecek.

1 Aralık'tan itibaren uygulanacak doğalgaz tarife fiyatları

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 1 Aralık tarihinden itibaren uygulanacak olan doğalgaz tarifeleriyle alakalı önemli bir duyuru da bulundu.

TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak” TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak”

1 Aralık'tan itibaren uygulanacak doğalgaz tarife fiyatları

Yapılan resmi açıklamaya göre, Aralık ayından itibaren doğalgaz fiyatlarında herhangi bir artış yapılacağına dair söylentilerin tam tersine, fiyatların sabit olarak kalacağı söylendi.

BOTAŞ'tan Piyasa Analizi İse Şöyle

BOTAŞ, fiyat belirleme sürecinde bir dizi kritik faktörü göz önünde bulundurduğunu söyledi. Bu faktörler arasında piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları ve operasyonel giderlerdeki değişiklikler yer almaktadır.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'dan sonra en düşük konut doğalgaz fiyatlarına sahip olduğu belirtildi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57