Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, 28 Nisan'da Türkiye genelinde hava durumu çoğunlukla parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sahne olacak. Özellikle Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Bölgesel Hava Durumu:

  • Marmara Bölgesi: Bölgenin doğusu, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Rüzgar, güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmeye devam edecek.

  • Ege Bölgesi: Öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmeye devam edecek.

  • Akdeniz Bölgesi: Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Orta ve Doğu Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Doğu Akdeniz'de sabah ve öğle saatlerinde toz taşınımı olması bekleniyor.

  • İç Anadolu Bölgesi: Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar mevcut. Ankara ve Çankırı çevrelerinde yağışlar öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olabilir.

    SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma! SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma!
  • Batı Karadeniz: Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Bölgenin iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşabilir.

  • Doğu Anadolu: Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor, diğer kısımları çoğunlukla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

  • Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak, toz taşınımı görülebilir.

Tüm yurttaşlarımızın, özellikle yağışlı bölgelerde yaşayanların, olası su baskınlarına ve ani sel, su baskını gibi doğal afetlere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi