2024 yılında gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1), adayların yabancı dil bilgilerini ölçmek amacıyla ÖSYM tarafından 24 Mart'ta düzenlendi. Sınavın ardından, adaylar hem sonuçların açıklanacağı tarihi hem de sınav soru ve cevap anahtarlarının erişime açılıp açılmadığını merak ediyorlar.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

YDS/1 Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih: YDS/1 sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. Buna göre, sınav sonuçları 25 Nisan 2024 Perşembe günü adayların erişimine sunulacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağına dair bir bilgi verilmemiş olup, adaylar güncel bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilirler.

YDS Sonuç Sorgulama: Adaylar, YDS/1 sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sayfası sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecekler.

YDS Soru ve Cevap Anahtarları: 2024 YDS/1 sınavına ait Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarının %10'luk bir bölümü erişime açıldı. Adaylar, sınav sorularının tamamına ve cevap anahtarlarına, sınavın gerçekleştirildiği 24 Mart 2024 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün boyunca erişebileceklerdir. Temel Soru Kitapçığı ve cevap anahtarlarının erişim süreci, 3 Nisan 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Kaynak: ÖSYM