New York şehrindeki Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve kısa sürede ülkenin dört bir yanındaki üniversitelere yayılan Filistin destek gösterileri, Amerika'daki öğrenci hareketlerinin en güçlü örneklerinden biri haline geldi.

Genç Gazete Abd'de Üniversiteler Filistin Için Ayakta (6)

Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü

Protestolar, Stanford, Northwestern, Pensilvanya, Florida, Nevada ve Arizona Eyalet Üniversiteleri gibi prestijli kurumları kapsayan geniş bir coğrafyaya ulaştı.

Genç Gazete Abd'de Üniversiteler Filistin Için Ayakta (5)

Üniversitelerde çadırlar kuruldu, gözaltılar yaşandı

Birçok üniversitede öğrenciler, Filistin bayrakları ve pankartlarla donattıkları çadırlarda nöbet tutarak Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

Genç Gazete Abd'de Üniversiteler Filistin Için Ayakta (1)

Ancak, Columbia Üniversitesi'nde başlayan gösterilere polis sert müdahalelerde bulundu. Bu müdahaleler sonucunda öğretim üyeleri ve öğrenciler dahil olmak üzere en az 570 kişi gözaltına alındı.

Genç Gazete Abd'de Üniversiteler Filistin Için Ayakta (4)

Amerika'nın farklı noktalarında eylemler büyüyor

İlk olarak Columbia Üniversitesi'nde başlayan eylemler, New York Üniversitesi, Emerson Koleji, Güney Kaliforniya Üniversitesi, Yale, Teksas, Indiana, Minnesota, Ohio Eyalet ve Kaliforniya Eyalet Politeknik Üniversiteleri gibi birçok önemli akademik kurumda devam etti. Öğrenciler, İsrail'in politikalarına tepkilerini düzenledikleri çeşitli gösterilerle ifade etti.

Genç Gazete Abd'de Üniversiteler Filistin Için Ayakta (3)

Kaynak: İHA