D-130 Karayolu'nda, Yalova istikametine doğru ilerlerken sürücünün kontrolünü kaybettiği benzin yüklü tanker, demir korkuluklara çarpıp karşı şeride geçti.

Yol boyunca kontrolsüz bir şekilde ilerleyen tanker, üst geçit köprüsünün ayağına ve park halindeki iki kamyonete çarptıktan sonra karşıdan gelen hafif ticari araca da zarar verdi. Kazada, çekici kısmı kopan tanker yola devrildi ve benzin yola saçıldı.

Genç Gazete Benzin Yüklü Tanker Devrildi (2)

Kaza sonrası olay yerine hızla ulaşan sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, yaralı sürücüyü hastaneye kaldırırken, patlama riskine karşı bölgedeki trafiği tamamen durdurdu. Ayrıca bölgedeki binalar, patlama ihtimaline karşı boşaltıldı.

Genç Gazete Benzin Yüklü Tanker Devrildi (3)

Polis ekipleri  patlama riskine karşı D130 Karayolu’nun Yalova ve İzmit istikametini trafiğe kapattı. Ayrıca çevrede bulunan binalardaki vatandaşlar da tahliye edildi.

Genç Gazete Benzin Yüklü Tanker Devrildi (4)

Evleri tahliye edilenlerden Aysel Sütlüce, “Polisler anons etti ve korkarak hemen dışarı çıktık. Kaza yapan tanker araçları ezmiş. Patlamaya karşı tehlike olduğu için evler tahliye edildi. Çok korktuk" dedi.

Umre'ye götüreceğiz dediler, camide toplantı yaparken tutuklandılar, 412 Kişi  mağdur Umre'ye götüreceğiz dediler, camide toplantı yaparken tutuklandılar, 412 Kişi  mağdur

Genç Gazete Benzin Yüklü Tanker Devrildi (5)

  Ömer Çengel de: "Tanker 3 aracı çarpmış. Tankerden devamlı benzin akıyor. Polisler evi boşalttı. Şu an dışarıda bekliyoruz" diye konuştu.

Genç Gazete Benzin Yüklü Tanker Devrildi (6)

Kaynak: İHA