Hedeflenen 75 proje kapsamında beş projesini daha hayata geçiren okul yönetimi, İnegöl eğitim camiasına da  projeleri ile örnek oldu.

Okul öğrencileri ayrıca, fen bilimi dalında  yaptığı proje ile TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının, ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu yarışmalarda, İnegöl’ü Bursa’da temsil etmeye hak kazandı.

Genç Gazete İnegöl'de Adına Yakışır 75 Proje Üreten Okul Rekor Kırdı   (3)

Okul isminden esinlendiler

Okulun isminden esinlenerek 75 proje ile İnegöl’de bir ilke imza atan 75. yıl İlköğretim okulu daha önce hayata geçirdiği 35 projenin ardından, dünde  beş projesini hayata geçirdi.

Dün proje kapsamında düzenlenen türkü yarışmasında 23 öğrenci, saz eşliğinde birbirinden güzel türküleri seslendirerek 1. olmaya çalıştılar.

Genç Gazete İnegöl'de Adına Yakışır 75 Proje Üreten Okul Rekor Kırdı   (5)

Gönüllü temizlik görevlisi oldular

Yine okul içerisinde oluşturulan  çevre, sağlık ve temizlik kulübüne üye 40 gönüllü öğrenciye gönüllü kartı verildi.

Okul Müdürü H. İbrahim Zengin, çevre ve temizlik konusunda öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında öncelikle gönüllü öğrencileri tebrik ettiğini ifade etti ve “ Pazar yerlerinde zabıtaların olması gibi, yol boylarında trafik polislerinin olması gibi bizde gönüllü kırk öğrencimizi temizlik görevlisi olarak belirledik. Bundan böyle okul çevresinde gönüllü çevreciler göreceksiniz. Okulumuzu artık  hiçbir şekilde kirli görmek istemiyoruz. Bu arkadaşlarımız sizlerin daha iyi ve temiz bir ortamda eğitim yapmanızı sağlayacaklar sizlerinde bu gönüllü arkadaşlarımıza yardımcı olacağınızı ümit ediyorum diye konuştu.

Genç Gazete İnegöl'de Adına Yakışır 75 Proje Üreten Okul Rekor Kırdı   (1)

Ses yarışması düzenlendi

    Okul Müdürü İbrahim Zengin, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mevlüt Korkmaz’ın hazırlamış olduğu 75 proje ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ”Okulumuzun isminden esinlenerek 75 proje gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa uygulanan müfredat doğrultusunda bu projeler okulumuza güzel renk getirdi.

Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek

Proje kapsamında daha önce ön elemelerini yaptığımız türkü yarışmalarında başarılı olan 23 öğrencimize ses yarışması düzenledik. Çevre sağlık ve temizlik kulübünü kurarak 40 gönüllü öğrenciyi tespit ederek okul içersinde temizlik çalışması başlattık.

Yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında halkımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza 10 bin adet Türk bayrağı dağıtacağız. TUBİTAK ve Mili Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu matematik ve fen yarışmalarında, fen dalında geliştirdiğimiz proje ile  birinci olduk ve Bursa’da yapılacak olan yarışmalara katılmaya hak kazandık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde yıldız erkekler basketbol da İnegöl 3.sü minik erkekler basketbol da İnegöl 2.si ve yıldız kızlar krosta yarışmalarında da İnegöl 2. si olarak başarılı bir dönem geçirdik” diye konuştu.

Genç Gazete İnegöl'de Adına Yakışır 75 Proje Üreten Okul Rekor Kırdı   (4)

ARŞİVDEN HABER: 21 Nisan 2006

O tarihte okul müdürü olan Halil İbrahim Zengin hoca, bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak İnegöl Milli Eğitimi'nin başında bulunuyor.

Kaynak: Genç Gazete arşiv