Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı yoğun bulutlar ve yağışların etkisinde kalacak. 

Güncel Hava Durumu ve Beklenen Değişiklikler

Yoğun Yağışlar ve Sıcaklık Düşüşleri

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, ve daha birçok bölge yoğun yağışların etkisi altında. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklarda ise özellikle Karadeniz bölgesinde 3 ila 6 derece arasında bir düşüş öngörülüyor.

Hava Durumu 24 (3)

Kuvvetli Rüzgarlar ve Fırtınalar

Rüzgarlar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafifken bazı bölgelerde kuvvetli esmeye başlayacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarlar, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmeye devam edecek.

Hava Durumu 24 (2)

Bölgesel Hava Durumu

Ankara'da sabah saatlerinde yağış beklenirken, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sağanak yağışlı bir gün öngörülüyor. İzmir ve Antalya görece daha az bulutlu geçerken, Samsun ve Trabzon'da yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Erzurum ve Diyarbakır'da ise kar yağışı ve yağmurun hüküm süreceği bir gün olacak.
Hava Durumu 24 (1)

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava Durumu 2412

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70, yer yer 90 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

Editör: AYHAN BAYRAKTAR