Akdeniz’de 12 Aralık 2025 Cuma günü saat 20.20’de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 9.12 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirildi.

Son Daki̇ka Akdeniz’de Deprem Mi Oldu Afad – Kandilli Son Depremler Listesi (3)

Merkez üssü Akdeniz olarak açıklanan depremin koordinatları 34.7428 enlem ve 32.3942 boylam şeklinde paylaşıldı. Yapılan ilk belirlemelere göre depreme en yakın yerleşim yerleri Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Çamlıpınaralanı, Ören, Demirören, Fatih ve Kızılaliler oldu. Bu yerleşim alanlarının depreme olan uzaklıklarının 147 ile 151 kilometre arasında değiştiği belirtildi.

Son Daki̇ka Akdeniz’de Deprem Mi Oldu Afad – Kandilli Son Depremler Listesi (4)

Depremin en yakın olduğu iller arasında Karaman, Antalya, Mersin, Konya ve Adana yer aldı. Karaman’ın depreme 281.29 kilometre, Antalya’nın 286.15 kilometre, Mersin’in 305.79 kilometre, Konya’nın 348.84 kilometre ve Adana’nın 363.71 kilometre mesafede bulunduğu açıklandı.

Son Daki̇ka Akdeniz’de Deprem Mi Oldu Afad – Kandilli Son Depremler Listesi (1)

Bursa’da Bugün Hava Nasıl Olacak? 28 Şubat 2026 Bursa Hava Durumu
Bursa’da Bugün Hava Nasıl Olacak? 28 Şubat 2026 Bursa Hava Durumu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: afad.gov.tr