Kahvaltıların gözdesi olan yumurta hemen hemen her gün tüketilmektedir. Fakat her gün yumurta yemenin zararlı olduğu ortaya çıktı. Bu zararları öğrendikten sonra her gün yumurta yemeyeceksiniz. Her gün tüketilen yumurtanın sağlığımız için zararları haberimizin devamında...

Kahvaltıda menemen, haşlama, omlet ve kavurma gibi birçok şekli yapılan yumurta sağlığımız için vücudumuzun vitamin ve mineral eksiğini karşılamaktadır.

Sağlık için faydalı olduğu bilinen yumurta her gün tüketilmektedir. Fakat her gün yumurta yemek sağlık için yarardan çok zararlı. Yumurta zararlarını öğrendikten sonra her gün yemekten vazgeçeceksiniz.

COVID Aşısının O Yan Etkisi Mahkeme Belgelerinde Kabul Edildi : AstraZeneca'dan İtiraf COVID Aşısının O Yan Etkisi Mahkeme Belgelerinde Kabul Edildi : AstraZeneca'dan İtiraf

Yumurtayı her gün tüketmenin zararları nedir?

Protein açısından zengin olan yumurta içinde lif yoktur. Bu sebeple sindirim sisteminde birçok rahatsızlığa sebep olabilir. Örneğin kabız olabilirsiniz.

Ciltte aniden çıkan sivilceye yumurtanın sebep olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca bir dergide yayınlanan habere göre ise yumurtanın her gün tüketilmesi, kalp rahatsızlığından kaynaklanan ölüm riskini ortaya çıkarıyor. Kalp hastası olan kişiler yumurta tüketirken dikkatli olmalı.

Editör: Fırat Çelik