Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan itiraz süreçlerini değerlendirmek üzere bugün saat 14.00'te bir araya geliyor. Siyasi partiler ve bağımsız adayların seçim sonuçlarına yönelik itiraz sürecinin sona ermesiyle birlikte, kurul bu itirazları karara bağlamak üzere toplanacak. Toplantının gündeminde, İyi Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yönelik itirazının yanı sıra, diğer partilerden gelen çeşitli itirazlar da yer alacak.

O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir O İlçelere Artık Elektrik Verilmeyebilir

31 Mart yerel seçim sonuçlarına itiraz süreci, 8 Nisan'da başladı ve il seçim kurulları ile YSK'ya yapılan başvurularla devam etti. Bugünkü toplantıyla birlikte, YSK'nın itirazları değerlendirme süreci önemli bir aşamaya ulaşacak.

Ayrıca, 7 Nisan'da başlayan olağanüstü itiraz süreci de devam ediyor. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar olağanüstü itirazlarını YSK'ya iletebilecekler. Kurul, tüm itirazları değerlendirip karara bağladıktan sonra kesin seçim sonuçlarını açıklayacak.

Kaynak: Haber Merkezi