Yıldırım Belediyesi, çocuk ve gençleri yıl boyunca sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği Kış Spor Okulları için hazırlıklarını tamamladı. İlk dönem eğitimleri 28 Eylül’de başlayacak program kapsamında çocuklar, 16 farklı branşta eğitim alma fırsatı bulacak.
16 farklı branşta spor eğitimi
Kış Spor Okulları’nda çocuklara; yüzme, halter, futbol, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, karate, tekvando, boks, güreş, kick boks, badminton, masa tenisi, dart ve satranç branşlarında eğitim verilecek.
Program, Yıldırım genelindeki 12 farklı tesiste gerçekleştirilecek. Alanında uzman antrenörler eşliğinde düzenlenecek eğitimlerle çocukların spor alışkanlığı kazanması ve ilgi duydukları branşlarda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor.
Kayıtlar internet üzerinden yapılacak
Kış dönemini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocukların kayıt işlemleri yildirimbelediyespor.org adresi üzerinden gerçekleştirilecek.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, sporun çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimindeki önemine dikkat çekerek, belediye olarak sporu yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Yılmaz, “Spor Kenti Yıldırım” hedefi doğrultusunda çocukları ve gençleri sporla buluşturduklarını ifade ederek, spor okulları sayesinde çocukların sağlıklı yaşam alışkanlığının yanı sıra disiplin, özgüven, takım ruhu, azim ve mücadele gibi değerleri de kazandığını söyledi.
Yaz Spor Okulları’nda 36 binden fazla çocuğun sporla buluşturulduğunu aktaran Yılmaz, Kış Spor Okulları’nda da binlerce çocuğun farklı branşlarda spor yapmasını hedeflediklerini belirterek çocukları ve gençleri spor okullarına davet etti.






