Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden olan BURKENT (Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji) yönetim kurulu başkanı olarak atama kararını geri çekti. Bu karar, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş çapta eleştiri almasının ardından geldi. Gazeteci İsmail Saymaz, Bozbey'in "Tartışmalara mahal vermemek” adına bu kararı aldığını açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri sonucunda CHP'nin kazanmasıyla yönetimi değişen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu ataması, özellikle sosyal medya üzerinden yoğun tepkilere neden oldu. Atamanın duyurulmasının ardından Furkan Bozbey, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak, "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Ancak, kısa süre sonra gelen tepkiler üzerine 'BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı' unvanını profilinden kaldırdı.

S 01166B6A9C5E862C4A3A70D8D7Ef864Cea735974

Başkan Bozbey şu açıklamayı yaptı:

"Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor.

 İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri.

Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

 Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri.  Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım.

Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu.

 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?”

S 124C59707Dd138E9B3753C44A58F5Ceb11E4E3F5

Başkan Bozbey, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, Furkan Bozbey’in teknik bilgi ve becerilere sahip olduğunu, ancak soyadından ötürü gereksiz yere eleştiri aldığını ifade etti. Ancak bu savunmalar, kamuoyunun ve sosyal medyanın reaksiyonlarını yatıştırmaya yetmedi ve sonunda atama kararından vazgeçildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kararı geri alma sürecini "gerekli görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda" alındığını belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 05 07 092900Furkan Bozbey'in yaşanan gelişmelerden sonra sosyal medya hesaplarını kapattığı gözlemlendi.

Kaynak: Onedio