ARNAVUTLUK 

Arnavutluk, Balkanların ve Avrupa’nın belkide en kendine has kültürlerinden biri. İtalya ve Osmanlıdan izler taşıyan, kendine özgü kültürü ile Balkan kültürüyle yoğrulmuş ilginç bir ülke. Avrupa coğrafyasına bu kadar yakın olup da kendine münhasır dokusunu korumasının nedeni yıllarca demir perde ülkelerinden biri olması. Yakın zamana kadar dünyanın en kapalı ülkelerinden biriydi. İstanbul’dan 1,5 saatlik bir uçuş mesafesinde bulunan Arnavutluk başkenti Tiran’a her gün uçuş bulunuyor. Tiran’a vardıktan sonra güneye doğru yol alarak sahilleri keşfetmeye başlıyorsunuz.

arnavutluk

GÜRCİSTAN

Karadeniz’e kıyısı ile Türkiye’nin komşusu olan Gürcistan; kültürel değerleri ve toplumsal yapısı ile Türkiye ile oldukça benzerlik gösterir. Mutfağından tarihi yapılarına kadar yabancılık hissetmeden keşfe çıkabileceğiniz Gürcistan, gelişen altyapısı ile her yıl daha fazla turistin ilgi odağında yer alır. 

Vizesiz gidebileceğiniz bir Avrupa ülkesi olan komşumuz Gürcistan, eğlenceli hayatı Batum’la, kültür ve sanat yolculuğu için Tiflis’le seni karşılıyor.

tiflis-gece-sehir

SIRBİSTAN 

Balkan yarımadasının ortasında yer alan Sırbistan, sahip olduğu etnik çeşitlilik ve kültürel yapısı ile dikkat çeker. Tarihi boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan ülkede Roma ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan birçok tarihi yapı bulunur. 

sırbistan

MAKEDONYA

Avrupa’da vizesiz tatil yapmak için bir diğer seçim de Makedonya. Türk gezginlere 90 günlük vizesiz konaklama imkanı sunan Makedonya, dünyayı şekillendirmiş isimlerden biri olan Büyük İskender’in anavatanı ve burada onun hakkında görülebilecek birçok yer var.

makedonya-meydani-uskup

BOSNA HERSEK

Bir diğer vizesiz ülke olan Bosna Hersek'e geçelim. “Tarihi yerleri keşfederken aynı zamanda doğa maceralarına çıkayım, üzerine bir de denize gireyim.” diyorsan Bosna Hersek tatili tam sana göre. Vizesiz Avrupa tatilinin popüler noktası Bosna Hersek’te, Osmanlı döneminden kalma birçok kültürel eser var.

bosna-hersek-tarihi

KARADAĞ

Avrupa’nın en genç ülkelerinden Karadağ, Türkiye’den vize almadan gidilebilecek bir başka ülke. Yüzülebilen gölleri, turkuaz rengi denizi, yumuşacık kumlu plajları ve cana yakın insanlarıyla Karadağ; ucuz Avrupa tatilinin saklı kalmış bir hazinesi konumunda.

karadag-1 

Cenaze Evlerinde İkram Geleneğine Son Veren Proje Hayata Geçti Cenaze Evlerinde İkram Geleneğine Son Veren Proje Hayata Geçti