İstanbul'da, "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle başlayan büyük dolandırıcılık skandalı şoku yaşanıyor. Soruşturma sonucu, ünlü futbolcuların ve iş adamlarının milyonlarca dolarını kaybetmelerine neden olan bu büyük oyun ortaya çıktı.

Genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada Genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

para madeni bozuk (9)

Sanık Erzan'ın Oyunu

"Güvenilir Fon" Maskesi Altında Dolandırıcılık

Sanık Seçil Erzan, ünlü isimleri hedef alarak onlara yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu söyledi. Ayrıca kamuoyunda tanınmış isimlerin, Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi, bu fona dahil olduğunu iddia ederek bu ünlüleri fona para yatırmaya ikna etti. Ancak iddianamede, gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı tespit edildi.

AA SPOR-1

Milyonlarca Dolarlık Sahte Belgeler

Müşteki olan ünlü isimlere, para karşılığında sahte belgeler oluşturan Erzan, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını ekleyerek onlara teslim etti. Bu durum, Erzan'ın dolandırıcılık kastıyla hareket ettiğini net bir şekilde ortaya koydu.

"Bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşteriler ile yaptığımız işlemlerdir. Bu sebeple parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin."

futbol hoca spor (5)

Mağdurlar Arasında Ünlü İsimler

Müşteki olan ünlü isimler arasında Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Arda Turan ve Buse Terim Bahçekapılı gibi tanınmış kişiler bulunuyor. Özellikle Arda Turan'ın 7,5 milyon dolar dolandırıldığı, hatta üzerine kredi çektirildiği belirtiliyor. Ayrıca Fernando Muslera'nın da Erzan tarafından milyon dolarlarla dolandırıldığı ifade edildi.

Yapılan bu büyük dolandırıcılık skandalının ardından sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Öte yandan sanık Seçil Erzan ve bazı banka yöneticileri hakkında "bankacılık zimmeti" suçundan takipsizlik kararı verildi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR