Marketlerde satılan bir "sütlü çay" markasında yasa dışı madde tespit edildi. Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren bu gelişme sonrasında ürün, market raflarından toplatılıyor.

BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza! BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza!

Almanya'da, Türk tüketicileri yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. Ülkede marketlerde satılan bir "Sütlü çay" markasında yasa dışı madde tespit edildiği için ürün market raflarından kaldırılıyor. Çay severleri şaşırtan bu durum, Türklerin de sıklıkla tercih ettiği bir ürün olan sütlü çayın güvenilirliği konusunda endişelere yol açtı.

Almanya'da yaşanan bu gelişme, daha önce 2023 yazında üç tür kahve ve çayın yasa dışı madde nedeniyle geri çağrılmasının ardından gelmektedir. Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL), piyasadan çekilecek ürünün detaylarını şu şekilde açıkladı:

Ürün: CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı Ürün Birimi: 450 ml Üretici: Süpermarket zinciri Ochama (Çin)

Dortmund'da bir şube açan ve teslim alma istasyonlarıyla çalışan Çinli şirket, sütlü çayın geri çağrılması nedeniyle web sitesinde müşterilerinden özür diledi. Yetkililer, Çin menşeili sütlü çayın AB'de izin verilmeyen bazı süt bileşenleri içerdiği için toplatıldığını ve satışının durdurulduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi