İş bulamayan üniversite mezunları, fabrikalarda çalışabilmek için diplomalarını iptal ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Günümüzde işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalan birçok üniversite mezunu, iş bulabilmek için farklı yollara başvuruyor. Son dönemde dikkat çeken bir yöntem ise üniversite diplomalarının iptal ettirilmesi. İşte bu ilginç gelişmenin detayları

Ekran görüntüsü 2023-11-14 214455

Diplomaların İptali: İşçi Olabilmek İçin Son Çare

İşsizlik Sorunu Artıyor

Türkiye'de işsizlik oranlarının yükselmesi ve iş arayanların sayısının her geçen gün artması, üniversite mezunlarını da olumsuz etkiliyor. Birçok mezun, mesleklerine uygun iş bulamadıkları için ekonomik sıkıntılar yaşamaya başlıyor.

İşte bu noktada bazı üniversite mezunları, farklı bir çözüm yolu arayışına giriyor. Fabrikalarda işçi olarak çalışabilmek için diplomalarını iptal ettiriyorlar. Bu sayede diploma sahibi olmamak, işçi olarak çalışabilmelerine olanak tanıyor.

Diplomanın İşçi Olmanın Önünde Bir Engel Olmaması

Üniversite mezunlarının diplomalarını iptal ettirmelerinin ardında, işçi olarak çalışabilmek için üniversite diplomasının gerekli olmaması yatıyor. Fabrikalarda veya benzeri işlerde çalışacak olan bir kişinin, üniversite eğitimi almış olması genellikle işverenler tarafından fazladan bir özellik olarak değerlendirilmiyor.

Üniversite mezunlarının bazıları, iş bulma umuduyla diplomalarını iptal ettiriyor. Ancak bu kararın uzun vadede ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu.

Editör: Fırat Çelik