Çankırı’da, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında düzenlenen farkındalık etkinliğinde, sigaranın insan sağlığına olan zararları temsili ölüm senaryosuyla gösterildi.

Sigaranın Zararları Temsili Ölümle Anlatıldı (3)

İl Sağlık Müdürlüğü ile Yeşilay Çankırı Şubesi’nin iş birliğiyle Karatekin Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, sigaradan dolayı hayatını kaybeden bir kişiyi temsil eden cansız manken parka yerleştirildi. Ardından 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Polis ekipleri, sigara izmaritlerini delil torbalarına koyarak inceleme yaptı.

Sigaranın Zararları Temsili Ölümle Anlatıldı (2)

Her Gün Duş Almak Sandığınız Kadar Masum Değil! İleri Yaşlarda Cildiniz Alarm Veriyor
Her Gün Duş Almak Sandığınız Kadar Masum Değil! İleri Yaşlarda Cildiniz Alarm Veriyor
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte açılan stantlarda vatandaşlara sigaranın zararları hakkında bilgi verildi.

Yeşilay Çankırı Şube Başkanı İsmail Özcan, “Dünya genelinde her yıl yaklaşık 8 milyon kişi tütün kullanımına bağlı nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu da günde 20 bin insan demek. Tütün bağımlılığıyla mücadelede danışma hattımız ve ücretsiz tedavi hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA