Teknik Direktör Mehmet Topal, Romanya Süper Lig ekiplerinden Petrolul Ploieşti’de gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa kulüplerinin radarına girdi.
İki sezondur farklı dönemlerde Romanya temsilcisini çalıştıran genç teknik adamın, Avrupa’nın çeşitli liglerinden gelen teklifleri değerlendirmeye aldığı öğrenildi.
Petrolul’ü ligde tutmayı başardı
Son olarak ligde kalma play-off sürecinde takımın başına geçen Mehmet Topal, Petrolul Ploieşti’nin ligde kalmasını sağlamıştı.
Topal daha önce de Romanya ekibini UEFA Konferans Ligi elemelerine taşımayı başarmıştı.
Edinilen bilgilere göre Romanya’dan farklı kulüplerin yanı sıra Belçika ve Makedonya liglerinden de deneyimli teknik adama teklifler geldi.

Kararını Dünya Kupası sonrası verecek
Gelecek sezonla ilgili henüz net karar vermeyen Mehmet Topal’ın, 2026 FIFA Dünya Kupası’nın ardından kariyer planlamasını netleştireceği öğrenildi.
Öte yandan Petrolul Ploieşti yönetiminin de başarılı teknik adamı takımda tutabilmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi.
“Petrolul ile gönül bağım var”
Mehmet Topal kısa süre önce Romanya basınına yaptığı açıklamada, “Petrolul benim teknik direktörlüğe başladığım yer. Petrolul ile kopmaz bir gönül bağım oldu. Zor günlerde de yanlarında oldum ve ligde tuttum. Romanya Ligi artık benim bildiğim bir lig” ifadelerini kullandı.
40 yaşındaki teknik adamın UEFA Pro Lisans eğitimini tamamladığı da öğrenildi.
Dünya Kupası’nı yerinde takip edecek
Futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş formaları giyen Mehmet Topal’ın, 2026 FIFA Dünya Kupası’nı yerinde takip ederek teknik gözlemlerde bulunacağı belirtildi.
Mehmet Topal, Petrolul Ploieşti’de görev aldığı 38 maçta 13 galibiyet, 16 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti.




