Alinur Aktaş İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde sık sık kullanırdı hatırlarsanız 'Üçlü sacayağını'

Aktaş, AK Parti'li milletvekili, AK Parti'li belediye başkanı ve AK Parti İlçe Başkanından oluşan üçlü sacayağının İnegöl'e hizmet gelmesi noktasında uyumunun önemine dikkat çekmek için kullanırdı bunu.

Özellikle Sedat Kızılcıklı-Alinur Aktaş-Bülent Temelli arasındaki uyum bu konuya en fazla örnek verilen durumdu.

Sonrasında var olan uyuşmazlıklar İnegöl'ün belki de daha fazla hizmet almasının da önüne geçti. Zamanında bu konuları çok yazdığımız için detaylara girmeye gerek yok.

Biz bugüne bakalım. Bugün üçlü sacayağı hangi noktada onu irdeleyelim. Hatta buna AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı ve İnegöllü olan İl Başkanını da katalım

Yani artık üç ayaktan değil beş ayaktan söz etmek mümkün. Peki bu beşli arasındaki uyum, birbirleriyle ortak hareket etme, birlikte karar verme, İnegöl ortak noktasında bir araya gelebilme gibi konuları konuşabiliyor muyuz?

Aslında 7 Haziran milletvekili seçimi ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kimin hangi aday adayını istediği, kimin seçimi için uğraşlar verdiği gibi konular birtakım kırılmaları da beraberinde getirdi. Doğal olarak bugün tam bir uyumdan söz etmek mümkün değil.

Aslında bugün ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığı, devletin yatırımlarını yavaşlattığı bir zamanda 5 ismin ortak hareketine ihtiyacımız var.

Biz İnegöl'ün yıllardır süre gelen sorunları çözümü konusunda ortak hareket istiyoruz. 4 yıl seçimsiz süreçte İnegöl'ün eksikliklerinin tamamlanması, yarıda kalanların bir an önce tamamlanması, bunun Bursa, Ankara ayaklarının hızlı çözülmesini istiyoruz.

Bu İnegöl'ün, diğeri Büyükşehir'in sorunu, buna Ankara bakıyor kolaycılığının yerine Ankara'da da, Bursa'da da, İnegöl'de de iktidar olan biziz, o zaman bu bizim sorunumuz demeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Evet, geçen hafta da yazdım AK Parti seçimlerde umduğunu bulamadı. MHP'siz iktidarını koruması kolay değil. Oyları da şu an için %40'ın altında, hatta 35'lere doğru da gidiyor.

Bu gerileme sürer mi, parti toparlanır mı, yeni bir parti doğar mı bilemiyoruz. Fakat bugün için İnegöl'de bir gerçek var. O da AK Partili Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, bir de AK Partili milletvekili var.

Biz AK Parti'den hizmet beklemek durumundayız ve bunu talep edeceğiz. Hangisi hangisini sever, hangisinin arası iyi-kötü demeden bu 5 isimden beklentilerimizin karşılanmasını istiyoruz, isteyeceğiz.

4 yıl için de verilen sözlerin takipçisi olmaya, yapılanları alkışlamaya, yapılmayanları hatırlatmaya devam edeceğiz.