Bunun yanı sıra kişiler gökyüzünden dağları, denizi ve bulutları izleme imkanı elde ettikleri için daha keyifli bir yolculuk gerçekleştirmiş olurlar. Kişilere hem keyifli vakit geçirme hem de hızlı seyahat etme ayrıcalığı sunması yönüyle, uçak seyahati günümüzde yoğun bir ilgi görür. İlk defa uçakla seyahat edecek misafirlerin, sorunsuz bir uçak yolculuğu yapabilmeleri için öncesinde bilmeleri gereken belli detaylar bulunur. Uçmanın özgürlüğünü yaşamak istiyorsan, sen de bilet al uçak seyahati avantajlarını kaçırma!

Uçak Bileti Alma ve İşlem Bilgileri

Uçak bileti alacak olan misafirler, öncelikle https://www.flypgs.com/ internet sitesinin anasayfasında yer alan "Ucuz Uçak Bileti Ara" sekmesinde, satın alacakları biletin tek yön mü yoksa gidiş dönüş mü olacağını belirlemelidir. Sonrasında da "Nereden" başlığından çıkış destinasyonunu, "Varış" başlığından da seyahat edecekleri destinasyonu seçmelidir. Bir sonraki adımda seyahat tarihi belirlenir ve yolcu seçimi yetişkin, çocuk ve bebek olarak yapılabilir. Tek biletleme içinde en fazla 9 yolcu seçilebilir. Sonrasında da "Ucuz Uçuş Ara" butonuna tıklayarak, arama sonuçları görüntülenir.


Arama sonrasında listelenen Uçuş Seçim sayfasında, uçuş ayrıntıları görüntülenir. Misafirler tek yön bilet seçeneğini seçtiklerinde, sadece gidiş uçuşlarıyla ilgili ücret ve saat bilgilerini görüntüleyebilir. Eğer uçuş arama tercihi gidiş - dönüş olarak seçildiyse; dönüş uçuş bilgileri, gidiş uçuşu seçildikten sonra görüntülenir. Uçuş seçiminin yapılmasının ardından her bir uçuş için iç hatlarda 3, dış hatlarda 4 paket alternatifi sunulur. Misafirler bu uçuş paketlerinden birini tercih ederek işlem yapmaya devam edebilir. Ekranın sağ üst köşesinde toplam tutar belirir. Dileyen misafirler, sağ üstte yer alan "Para Birimi" alanından farklı bir döviz birimini seçerek işlemlerine seçtikleri para birimiyle devam edebilirler. Bunun yanı sıra "Bu fiyattan yerini ayırt" butonuna tıklayarak "Fiyat Sabitleme" özelliğinden de yararlanabilirler. "Fiyat Sabitleme" özelliği sayesinde misafirler, herhangi bir bilet satışı gerçekleştirilmeden, tercih ettikleri süre ve ücrete bağlı olarak, seçtikleri uçuşlar ve fiyatları için bilet düzenleme hakkına sahip olurlar. Misafirler uçuşlarıyla ilgili tüm işlemleri tamamladıktan sonra "Yolcu Bilgilerine Devam Et" butonuna tıklayarak işlemlerine bir sonraki adımda devam ederler.

Bilet İşlemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!

Pegasus misafirleri, çağrı merkezinden ya da mobil uygulama üzerinden satın aldıkları uçak biletlerinde iptal, değişiklik, ek hizmet/servis satın alma ve iletişim bilgilerini değiştirme, daha önceden yapılan rezervasyonların bilete çevrilmesi gibi işlemlerini Rezervasyon (PNR) Numarası ve soyad ile "Bilet İşlemlerim" bölümünden kolaylıkla yapabilirler. "Bilet İşlemlerim" bölümünden yapılabilen başlıca değişiklikleri şu şekilde sıralamak mümkün;

1- Uçuş Değişikliği: Pegasus misafirleri "Bilet İşlemlerim" sayfasına giriş yaptıklarında biletli tüm uçuşlarını burada görebilir. Uçuş değişikliği yapmak istenen uçuş seçilerek devam edildiğinde, yönlendirilen sayfadan yeni bir uçuş araması yapılarak farklı bir uçuş planı yapılabilir.

2- İletişim Bilgilerini Değiştirme: Misafirler, bilet alırken bildirdikleri iletişim bilgilerini uçuş değişiklik adımında diledikleri gibi değiştirebilirler.

3- Ek Hizmet Satın Alma: Misafirler, daha önceden satın aldıkları uçuş paketlerine koltuk, fazla bagaj, yemek gibi ek hizmetleri bu sayfadan ekleyebilirler. Misafirler bilet satın alırken "Uçuşunuzu Özelleştirin" adımında koltuk, yemek (PegasusCafe), bagaj ve diğer (seyahat sigortası, PegasusFlex) ek hizmetleri seçimini yapabilirler. Yapılan seçimler sonrasında ek hizmet içeriği ve fiyatı toplam tutar alanına yansır.

4- Uçuş İptal: Önceden satın alınan biletteki bir parkuru iptal edebilmek için, ilgili uçuş seçilerek yönlendirilen sayfada parkurun iptali/iadesi gerçekleştirilebilir.


5- Tüm Uçuş İptal: Misafirlerin önceden satın aldıkları biletteki tüm uçuşların iptali/iadesi bu bölümden yapılabilir.