Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

Erişim denetleme platformu downdetector.com 'da kullanıcılar tarafından iletilen soruna göre, Türkiye saati ile 13.20'den itibaren platformda sayfa yenileme işlemi yapılamıyor.

Sosyal medya platformu Twitter'da erişim sıkıntısı yaşanıyor. Platformlardaki kesinti ve arızalar hakkında bilgi veren downdetector.com'a göre Türkiye saati ile 13.20'den itibaren Twitter'da yenileme işlemi yapılamıyor.

Dünya genelinde yaşanan erişim sorununun, Elon Musk'ın geçen Ekim'de Twitter'ı devralmasından bu yana yaptığı son işten çıkarmaların ardından yaşanması dikkat çekici.

Twitter'da kalan iş gücünün yaklaşık % 10'u olan 200 çalışan, önceki gün işten çıkarılmıştı.

Cumartesi günkü işten çıkarmalarda ürün yöneticilerini, veri bilimcileri ve mühendisler ile de yollar ayrılmıştı.

YENİ GÜNCELLEMELER YAPTI

Twitter, son dönemde birçok güncellemeyi de devreye almıştı.

İngiliz yayın organı Daily Mail'in haberine göre, Twitter geçen ay ABD'deki kullanıcılar için Twitter Blue hizmetini değiştirmiş ve böylece 4 bin karaktere kadar tweet gönderebilmenin önünü açmıştı.

Bu adımın üzerinden geçen birkaç saat sonra ise şirket, Twitter'ın 'beklendiği gibi çalışmadığını' ve sorunu çözmeye çalıştığını bildirmişti.

Karakter sınırlaması güncellemesininnin, bazı kullanıcıların tweet atmasına veya diğer hesapları takip etmesine engel olan teknik soruna neden olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

Twitter, yaşanan erişim sıkıntısından saatler önce ise, güvenlik politikaları kapsamında değişikliğe gitmiş ve 'sıfır tolerans' politikasını duyurmuştu.

Getirilen yeni politika ile birlikte Twitter’da şiddet tehditleri, zarar verme istekleri, şiddetin kışkırtılması ve övülmesi tamamen yasaklandı. Twitter, bu eylemlerde bulunan hesapları kalıcı olarak kapatacağını ilan ederken, içeriğinin ciddiyetine bağlı olarak hesapları geçici olarak askıya almayı da değerlendirecek.

Editör: Tamer Ekimci