TEKNOFEST'te gerçekleşen özel bir röportajda Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk yolcular, yanlarına alacakları özel eşyaları ve anıları paylaştı. Türkiye'nin uzay yolculuğu hedefi, sadece teknolojik bir adım değil, aynı zamanda milli bir gururun da ifadesi olacak.

beautiful-blue-night-planet-earth-with-lights-cities-spain-portugal-view-from-space

Uzaya Giden İlk Türk Astronotlarından Mesajlar

Gezeravcı: "Uzaya Çıkmak İçin Hazırız"

Gezeravcı, TEKNOFEST İzmir'de gerçekleşen röportajda, "Uzaya çıkarak başlatacağımız yolculuğun asıl sahipleri minikler. Dolayısıyla gelecek nesillerin teminatı olan kardeşlerimizin gözlerindeki heyecanı görmek çok değerli." şeklinde konuştu.

turk astronot uzay (2)

Yolculuğa Hazırlıklar ve Bavul İçeriği

"Bavulum hazır. Ait olduğum Yörük kültürüne ait temsili malzemeleri, ilk görev yaptığım F-16 filomun peçini ve minik yeğenimin fotoğrafını yanımda götüreceğim. Bizi uzaya taşıyan bayrağımız da bizimle birlikte geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından bize hediye edilen bayrağı yanımızda götüreceğiz, uzayda dalgalandırdıktan sonra getirip kendisine teslim edeceğiz."

amazing-beautiful-blue-planet-earth-night-starry-sky-with-clouds-deep-space-with-planet-concept-creative

Atasever'in Yolculuk Hazırlığı ve İçerik Detayları

Atasever, hem Türkiye'nin hem de annesi için simgesel bir anlam taşıyan Azerbaycan bayrağını yanında taşıyacağını belirtti.

"İki devlet, tek millet olarak iki bayrak ve belki birkaç tane de aile fotoğrafıyla yukarı çıkıp çeşitli deneyler gerçekleştirip dönmek niyetindeyim. Bavulum hep hazır, 'Yarın gidiyorsun.' deseler çıkabilirim. Sıkıntı yok."

turk astronot uzay (1)

Türkiye'nin bu tarihi yolculuğunda, Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in yanında götüreceği eşyalar, bu anın sadece teknolojik değil, aynı zamanda duygusal ve kültürel anlamda da ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

37230

Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı! Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR