Türkiye genelinde etkili olan İzlanda kaynaklı soğuk hava dalgasının ardından, önümüzdeki hafta batı bölgelerinde sıcaklık 5 derece artacak.

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

İstanbul, Ankara ve Diğer Büyük Kentlerde Sıcaklık Artışı

İstanbul ve Bursa'da hava sıcaklığı 7 dereceye, Ankara'da ise 3 dereceye kadar çıkacak. İzmir ve Antalya'da da sıcaklıklar sırasıyla 9 ve 15 derece civarında olacak. Özellikle Ankara'da gece sıcaklıkları -4 dereceye kadar düşebilir. Pazartesi gününden itibaren batı bölgelerinde sıcaklık 5 derece artacak.

Marmara ve İç Anadolu Bölgelerinde Hava Durumu

Marmara Bölgesi'nde pazar günü güneşli ama soğuk bir hava hakim olacak, sıcaklıklar 7-9 derece arasında değişecek. İç Anadolu Bölgesi'nde ise kuvvetli don olayları yaşanacak. Sivas, Eskişehir ve Kayseri'de gece sıcaklıkları sırasıyla -7, -5 ve -6 dereceye düşecek.

Ege ve Akdeniz Bölgesinde Beklenen Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde pazar günü rüzgar hızının azalmasıyla güneşli bir hava bekleniyor. Muğla, Manisa ve Bodrum'da sıcaklıklar sırasıyla 9, 8 ve 14 derece olacak. Akdeniz kıyılarında ise hava biraz bulutlu olacak ve önümüzdeki günlerde yağış bekleniyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Sıcaklık Değişimi

Karadeniz Bölgesi'nde pazar günü kar yağışı ara verecek. Bolu, Samsun ve Zonguldak'ta sıcaklıklar 3 ila 7 derece arasında değişecek. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı Van ve Hakkari dışındaki yerlerde duracak, ancak don ve sis etkili olacak.

Editör: Umut Gökdaş