Türkiye otomobil ve ticari araç üretiminde dünya sıralamasına girmeyi başaran bir ülke. Çok sayıda otomobil fabrikası Türkiye'de üretimini devam ettiriyor. Her yıl yüz binlerce otomobil ve ticari araç Türk sanayisinde üretiliyor. Bazı otomobillerin motor hariç diğer parçalarının yüzde 80'i Türkiye üretimi.

fabirak-kapandi.jpg

Ülke genelinde otomotiv sanayisinin bu kadar gelişmiş olması ise ekonomiye olumlu katkıda bulunuyor. En çok üretim hattının olduğu şehir ise Kocaeli olarak ön plana çıkıyor. Liman sayesinde üretilen otomobillerin bir kısmı diğer ülkelere ihraç ediliyor. Katma değerli üretim için büyük öneme sahip olan otomotiv sanayisinde Türkiye kendini geliştirmeye devam ediyor.

dev-fabrika-kapandi.jpg

Son olarak kısa süre önce Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un seri üretimi başladı. Yeni hatların hizmete açılmasıyla TOGG üretimi yakın zamanda çok daha fazla olacak. Türkiye'de faaliyet gösteren otomobil fabrikaları ise çeşitli gerekçelerle üretimi durdurabiliyor. Bunlardan bir tanesi de yıllık izinler ve makine bakımları.

fabrikalar-kapandi.webp

Son alınan karara göre Türkiye'deki 5 otomobil fabrikası üretimi durduracak. 31 Temmuz'da durdurulacak olan üretimin 14 Ağustos tarihinde yeniden başlaması bekleniyor. Üretime ara verecek fabrikalar ise Ford Otosan bünyesine faaliyet gösteriyor.

Üretime ara veren fabrikalar şu şekilde:

Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu

adsiz.jpg

Editör: Fırat Çelik