Türk Hava Yolları (THY), Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Turhan Özen'in, 7 yılı aşan başarılı çalışma döneminin ardından kariyerine başka bir alanda devam etme kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Özen'in görevini 1 Ocak 2024 itibarıyla Ali Türk'e devredeceği belirtildi.

Turhan Özen'in 25 yılı aşkın tecrübesiyle Türk Hava Yolları'ndaki görev süresinde, Turkish Cargo'nun gelirlerini ve global pazar payını önemli ölçüde artırdığı ve 2022 başlarında Avrupa'nın en büyük hava kargo tesisi olan SmartIst'e taşınan Turkish Cargo'nun müşteri odaklılık, hizmet kalitesi ve ürün yelpazesinde önemli gelişmeler kaydettiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, 1 Ocak itibarıyla Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilecek Ali Türk'ün, İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Executive MBA programını tamamladığı ve 2011'de THY A.O'da göreve başladığı belirtildi. Türk'ün, Mayıs 2016'da Turkcell'de çalışmaya başladığı ve Mart 2017'den Aralık 2023'e kadar Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

Doğa otellerine talep arttı! Doğa otellerine talep arttı!

Ayrıca, açıklamada Ortaklığın organizasyonel yapılanmasında yapılan değişikliklere de değinilerek, Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı görevinde bulunan Kerem Sarp'ın Ajet Hava Taşımacılığı A.Ş'nin Genel Müdürlüğü görevine devam etmesine ve Mehmet Akif Konar'ın Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak istihdam edilmesine karar verildiği belirtildi.

Editör: İHSAN KURAN